Ik vind kerrie en kokos een match made in heaven. In deze kokossoep met kerrie, kip noedels en taugé is het dan ook heerlijk. De basis van deze heerlijke soep is een currypasta gemaakt van kerrie, gember en limoen. Een currypasta maak ik altijd het liefst zelf, in de keukenmachine. Maar als je een vijzel of een staafmixer hebt kom je er zeker ook wel!
De kokosmelk maakt de soep heerlijk romig en vol. Lekker in combinatie met de kruidige smaken van de currypasta, de zoutige vissaus en de knapperige groenten. Ik voegde heerlijke dikke ramen noedels toe aan de soep. Maar eigenlijk kunnen alle soorten noedels wel, dus kies vooral het type waar jij zin in hebt.
Ik serveerde de soep met gebakken roti paratha. Niet per se nodig, maar wel heel erg lekker! Roti paratha koop je uit de diepvries bij de toko. Of bij sommige grotere Albert Heijns.
De herkomst van deze soep ligt denk ik in de Thaise smaken. Uiteindelijk is het gewoon een smaakcombinatie die zichzelf in mijn hoofd samenstelde. Maar de meeste smaken zijn Thais, waardoor de combinatie ook Thais smaakt. Door de toevoeging van kerrie, krijg je echter ook een Indiase toon. Een Thaise soep dus, met een Indiaas tintje. In ieder geval een heerlijke soep.
Smakelijk!
Kerrie kokossoep met kip, noedels en taugé
Ingrediënten
Currypasta
- 1 limoen
- 2 sjalotten
- stukje gember
- 2 teentjes knoflook
- 1 el kerrie
- 0,5 el gemalen koriander
- peper en zout
- 3 el zonnebloemolie
Soep
- 200 gram kastanjechampignons
- 1 rode peper
- 300 gram kippendijen
- 1 blik kokosmelk à 400 ml
- 1 liter kippenbouillon
- 200 gram noedels ramen of udon
- 300 gram taugé
- 4 lente uitjes
- 2 el vissaus
- verse koriander
- gebakken uitjes
- roti paratha
Instructies
Currypasta maken
- Rasp de schil van de limoen en doe dit samen met alle andere ingrediënten voor de currypasta in de keukenmachine. Knijp het sap van de limoen hier ook in uit. Meng tot een mooie gladde currypasta. Als de pasta niet smeuïg genoeg is, kun je nog wat meer zonnebloemolie toevoegen. Zet de currypasta opzij totdat je het nodig hebt.
Soep
- Snijd de kastanjechampignons in plakjes en zet opzij. Snijd de kippendijen in blokjes en zet ook opzij. Snipper de rode peper. Verhit een klein laagje zonnebloemolie in een diepe soeppan en voeg hier de currypasta aan toe. Bak dit een paar minuutjes totdat het lekker begint te geuren. Voeg vervolgens de champignons, rode peper en kippendij toe. Bak totdat de champignons gaar zijn, ongeveer 4 minuten.
- Voeg de kokosmelk en kippenbouillon toe. Roer goed door en laat de kip mooi gaar worden. Kook ondertussen de noedels gaar in een aparte pan en snijd de lente uitjes in ringetjes. Verdeel de noedels over 4 soepkommen. Roer de taugé, lente ui en vissaus door de soep en verdeel de soep ook over de 4 kommen. Garneer met verse koriander en gebakken uitjes. Serveer eventueel met gebakken roti paratha.