Pantosti met peer en serranoham

Pantosti met peer en serranoham

Ik deel eigenlijk maar weinig lunch gerechten, vooral omdat ik zelf niet zoveel tijd uittrek voor een uitgebreide lunch. Toch is het soms wel lekker (en leuk) om dat wel te doen! Als je er een keer tijd voor hebt natuurlijk 🙂 Nu had ik er dus weer een keertje tijd voor, dus maakte ik deze heerlijke simpele pantosti’s met peer, serranoham en appelstroop.

Super makkelijk om te maken, maar echt wel net wat lekkerder (en anders) dan een gewone tosti. En geloof me, een pantosti is echt lekkerder dan een tosti uit een tosti apparaat. Ik neem zelf ook niet altijd de tijd voor een pantosti (lui hè), maar het is wel echt veel lekkerder dan een gewone tosti, en ook super easy om te maken. Als jij ook nog nooit een pantosti hebt geprobeerd, zeker een keer doen dus!

Ik had ook nog een lekkere verse peer liggen, geen idee wat voor soort eigenlijk, maar dit zal vast wel lekker zijn met verschillende soorten peren :). Dus kies je peer en geniet van deze heerlijke pantosti!

Smakelijk 🙂

Pantosti met peer, serranoham en appelstroop
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Pantosti met peer en serranoham

Bereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 20 min
Porties: 2 tosti’s
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 4 plakken donker vloerbrood
  • mayonaise
  • 4 plakken belegen kaas
  • 2 plakken serranoham
  • 1 peer
  • appelstroop

Instructies

  • Besmeer de plakken brood met mayonaise en leg 2 plakken brood met de mayonaise kant naar onder op een bord of plank.
  • Leg op beide plakken brood een plak belegen kaas en een plak serranoham.
  • Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in dunne plakjes. Leg de plakjes peer op de serranoham. Leg hier weer een plak belegen kaas op.
  • Besmeer de niet-mayonaise kant van de overige plakken brood met appelstroop en leg deze met de appelstroop kant naar beneden op de tosti's.
  • Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur. Leg hier de tosti's naast elkaar in en druk even aan. Doe het deksel op de pan en laat de tosti's in een paar minuten bruin worden aan 1 kant en laat de kaas goed smelten.
  • Haal het deksel van de pan, draai de tosti's om en bak nog een paar minuutjes op de andere kant, zonder deksel. En geniet van je heerlijke tosti's!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling