Ik had een grote zak gevriesdroogde mais gekocht. Met het idee om deze te gebruiken voor het jasje van gefrituurde kip. Niet wetende of dat überhaupt zou werken of niet :p Ik mengde er wat panko doorheen om gegarandeerd een krokant jasje te krijgen en dat werkte gelukkig heel erg goed!
De mais geeft een heel subtiel zoet smaakje aan de kip wat heel erg lekker combineert met de wat zoutere en kruidigere cajunkruiden, de pittige sriracha crème fraîche en de frisse salsa. Al met al een heerlijke combi!
En wil je het helemaal compleet maken? Dan heb ik ook nog een leuke wijntip voor je. Zeker als je de crème fraîche goed pittig maakt. Mies’ Winejournal koos er een licht zoete riesling bij en dat combineerde echt perfect. Het pittige van de saus vlakte het zoete van de wijn wat af en het zoete van de wijn vlakte op zijn beurt het pittige van de taco’s wat af, waardoor je echt een heerlijke combi hebt!
Ps. Wil je ook gevriesdroogde mais kopen? Met kortingscode EVIEKOOKT5 krijg je korting op je bestelling bij KoRo, daar kocht ik de gevriesdroogde mais. Je kunt de kip eventueel ook alleen met panko paneren, maar dan mis je dus de zoete touch van de mais.
Smakelijk!
Krokante maiskip met tortilla’s
Ingrediënten
- 1 – 1,5 liter zonnebloemolie om in te frituren
Tomatensalsa
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 sjalot
- 2 avocado's
- klein blikje mais
- 2 verse jalapeñopepers
- bosje verse koriander
Krokante maiskip
- 600 gram kippendijen
- peper en zout
- 2 el cajunkruiden (zonder- of met weinig zout)
- bloem
- eiwit
- gevriesdroogde mais
- panko
Sriracha crème fraîche
- 200 ml crème fraîche
- 1 el sriracha
Tortilla's
- 8 goede tortilla's of maak ze zelf
- krokante gezouten maiskorrels (optioneel)
Instructies
- Verwarm de zonnebloemolie tot 180 graden in een grote (wok)pan. Dit kan ook in een frituurpan.
Tomatensalsa
- Maak de sjalot schoon en snijd deze fijn. Doe in een kommetje. Snijd de tomaatjes in plakjes en doe bij de sjalot.
- Maak de avocado's schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe dit ook bij de tomaatjes.
- Giet de mais af en voeg dit ook toe aan de salsa. Knip de koriander in stukjes en roer dit ook door de salsa. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Krokante maiskip
- Snijd de kippendijen in stukjes en kruid rondom met de cajunkruiden, zout en peper. Roer goed door elkaar.
- Zet 3 diepe borden klaar. Vul het eerste bord met bloem en het tweede bord met eiwit.
- Maal de gevriesdroogde mais grof en doe 50/50 de mais en de panko in het derde bord. Meng dit goed.
- Haal nu eerst de kip door de bloem, dan door het eiwit en als laatste door het mais/panko mengsel.
- Frituur de kipstukjes in de hete olie totdat ze mooi goudbruin zijn. Let op dat ze niet te donker worden.
- Laat uitlekken op keukenpapier in een vergiet.
Sriracha crème fraîche
- Roer de sriracha met de crème fraîche tot een mooi pittig fris sausje.
Taco's samenstellen
- Bak de tortilla's even in een warme koekenpan (of maak ze helemaal zelf). Smeer wat crème fraîche in het midden. Verdeel hier de salsa over, gevolgd door de kipstukjes en bestrooi eventueel met wat krokante mais. Vouw dubbel en geniet!
[…] Ik kwam weer samen met Evie van Eviekookt. Deze keer maakte zij zelfgemaakte tortilla’s met gefrituurde kip in een jasje van mais en tomatensalsa! Het recept vind je hier! […]