Marokkaanse kip met saffraan, abrikozen en pijnboompitjes

Marokkaanse kip met saffraan en abrikozen

Eigenlijk had ik dit gerechtje bedacht voor bij een Zuid-Afrikaanse wijn die Michelle had uitgekozen voor een wijnspijscombi. Maar helaas was ze ziek en kon ze niet mee eten, dus dronken we deze keer geen wijn bij het eten :p Uiteindelijk maakte ik een coq au vin voor bij de wijn, maar waarschijnlijk had deze Marokkaanse kip toch beter gepast. Achja, volgende keer beter!

Gelukkig was deze Marokkaanse kippenstoof wel heel erg lekker! Een beetje zoet, een beetje kruidig en een beetje zout. Eigenlijk alles wat je wil van een gerechtje met alle lekkere smaken die een mooie balans vormen 🙂

Ik serveerde er brood, couscous en geroosterde groenten bij 🙂 Want je wil er natuurlijk wel een mooie volledige maaltijd van maken. En als je er een wijntje bij drinkt, kies dan voor een chenin blanc of vergelijkbaar.

Geniet ervan!

Marokkaanse kip met saffraan, abrikozen en pijnboompitjes
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Marokkaanse kip met saffraan en abrikozen

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 8 drumsticks
  • zout en peper
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl gemalen komijn
  • mespunt chilipoeder
  • 1 el bloem
  • scheutje olijfolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 ml kippenfond
  • snuf saffraan
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 citroen
  • 2 el honing
  • 100 gram gedroogde abrikozen

Garnering

  • handjevol blanke amandelen
  • handjevol pijnboompitten
  • bosje verse peterselie

Instructies

  • Kerf de drumsticks rondom in met een scherp mes en kruid ze rondom goed met peper en zout.
  • Meng de bloem met de komijn, kurkuma en chili en wrijf hier de kip rondom goed mee in.
  • Verhit een scheutje olie in een diepe stoofpan en bak hier de drumsticks rondom mooi in bruin.
  • Maak ondertussen de uien schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak ook een paar minuten mee.
  • Maak ook de knoflook schoon , snipper deze en bak ook 1 minuutje mee met de kip.
  • Voeg vervolgens de kippenfond, het sap van 1 citroen, de saffraan, kaneelstokjes en de honing toe. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook.
  • Halveer de abrikozen en voeg deze ook toe aan de pan. Stoof de kip in zo'n 45 minuten mooi gaar. Haal de laatste 15 minuten het deksel van de pan zodat de saus wat indikt.

Garnering

  • Verhit een scheutje olijfolie in een pannetje en bak hier eerst de blanke amandelen in. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier, bak daarna de pijnboompitjes in dezelfde olie. Laat deze ook uitlekken.
  • Garneer de kippenstoof met de verse peterselie, gebakken amandelen en pijnboompitjes.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.