Vanavond had ik zin in wat makkelijks. En ik was natuurlijk nog bezig mijn paksoi uit eigen tuin op te maken. Dus het werd een vrij simpel wokje. Maar met wat hoisinsaus is dit toch een superlekker maaltje! Ondanks dat het dus ook heel simpel en snel om te maken is. Gelukkig hoeft simpel niet altijd saai te zijn, dat bewijst dit receptje wel.
Een heerlijke combi van supersappige paksoi, malse biefstukreepjes en de heerlijke umami smaak van de shiitake en hoisin. Een supermakkelijke topcombi! En echt zo klaar. Ook wel lekker op een doordeweekse avond. Gelukkig hoeft het niet altijd moeilijk te zijn om lekker te zijn.
Ik wok de reepjes biefstuk maar heel kort, zodat net het rode er vanaf is. Zo blijven de biefstukreepjes lekker zacht en mals en nog net rood van binnen. Dat maakt dit simpele wokgerechtje helemaal af!
Smakelijk 🙂
Noedels met biefstuk, paksoi en hoisinsaus
Ingrediënten
- 100 gram udon noedels
- 1 rode ui
- zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook
- stukje gember (ongeveer 1,5 cm)
- 100 gram shiitake
- 2 lente uitjes
- 300 gram biefstuk
- 6 stengels paksoi
- 1 el hoisinsaus
- sesamzaadjes
Instructies
- Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Maak de rode ui schoon en snipper deze. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en fruit hier de uit in aan. Maak ondertussen de knoflook en de gember schoon. Pers de knoflook uit en rasp de gember. Voeg dit toe aan de uien in de pan en bak eventjes mee.
- Snijd de shiitake paddenstoelen in plakjes en bak dit ook eventjes mee. Maak de lente ui schoon en snijd in dunne plakjes. Voeg dit ook toe aan de pan en bak even mee. Snijd de biefstuk in reepjes en kruid rondom met peper en zout. Wok dit een minuutje of 2 mee. Snijd dan de paksoi in reepjes en voeg dit samen met de noedels en de hoisinsaus toe. Roer goed door en serveer met wat sesamzaadjes!