Noedelsoep met kipgyoza en kipgehakt

Noedelsoep met gyoza en kipgehakt

Ik heb een heerlijke goedgevulde noedelsoep voor je klaarstaan vandaag! De soep is lekker makkelijk en maak je gewoon met kippenbouillon (van tablet) of uit een pak. Je brengt de soep natuurlijk wel nog op smaak met wat lekkere Aziatische smaakmakers. Maar de meeste smaak in deze noedelsoep komt van de toppings! Die overigens ook vrij simpel zijn, maar wel heel erg lekker.

Ik topte de noedelsoep namelijk met soja-kipehakt en (zelfgemaakte) kipgyoza. Je kunt ook prima kant-en-klare kipgyoza gebruiken. Haal ze dan wel bij de toko, daar is de kwaliteit over het algemeen echt goed van alle diepvries gyoza en dimsum!

En de rest van de toppings zijn lekker, maar makkelijk: een gekookt eitje, wat mais, gebakken paddenstoelen, gestoomde paksoi en natuurlijk wat crispy chili oil! Al met al een receptje dat prima te doen is voor doordeweeks en ook nog eens bomvol smaak zit!

Geniet ervan 🙂

Noedelsoep met kipgyoza en kipgehakt
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Noedelsoep met gyoza en kipgehakt

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Noedelsoep

  • 2 sjalotten
  • 2 rode pepers
  • 3 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • scheutje zonnebloemolie
  • 4 el sojasaus
  • 3 el mirin
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 6 gedroogde paddenstoelen (toko)
  • zout en peper

Toppings

  • 200 gram ramen noedels
  • 200 gram kipgehakt
  • 2 el sojasaus
  • 4 baby paksoi
  • 1 blokje mais
  • 4 eieren
  • 4 lente uitjes
  • 12 kipgyoza
  • crispy chili oil

Instructies

Soep

  • Maak de sjalotten, rode pepers, knoflook en gember schoon en snijd grof. Pureer dit in de keukenmachine of blender tot een fijne puree.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een soeppan en bak daar de puree in zo'n 5 minuutjes op laag vuur gaar.
  • Voeg vervolgens de sojasaus, mirin en kippenbouillon toe. Roer goed door elkaar en breng (evt.) op smaak met peper en zout. Laat hier ook de gedroogde paddenstoelen in weken. Laat dit zo'n 20 minuutjes op laag vuur pruttelen.

Toppings

  • Kook de ramen noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar en spoel af met koud water. Verdeel de noedels over 4 kommen.
  • Kook de eieren in 6 tot 7 minuutjes mooi zacht en laat schrikken. Pel ze en snijd ze doormidden.
  • Bak het kipgehakt met 2 el sojasaus gaar en breng op smaak met peper en zout. Houd dit warm tot serveren.
  • Haal de paddenstoelen uit de soep en dep ze droog. Snijd ze in reepjes en bak ze even kort gaar.
  • Maak de baby paksoi schoon en stoom deze 5 minuutjes of totdat ze net zacht (maar nog wel knapperig) zijn.
  • Snijd de lente uitjes in ringetjes en zet opzij. Giet de mais af en zet dit ook opzij. En bereid de gyoza volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Noedelsoep samenstellen

  • Verdeel de soep over de noedels in de kommen en verdeel alle verschillende toppings mooi over de soep. Smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.