In de zomer is dit echt een heerlijk hoofdgerechtje! Lekker fris en licht en zó klaar. Perfect voor de warme dagen die we gelukkig in Nederland ook nog ooit hebben! 🙂 De nuoc cham waarmee je deze salade op smaak brengt is eigenlijk een Vietnamese dipsaus, terwijl de salade verder wat meer Japans geïnspireerd is. Gelukkig gaan deze smaken hartstikke goed samen, zodat jij een lekkere en frisse salade op tafel kunt zetten!
Persoonlijk vind ik mango altijd heel erg lekker in een gerecht. In deze salade past het sowieso perfect, maar je kunt mango bijvoorbeeld ook prima in een pokébowl serveren of zelfs door een curry! Echt een heerlijk stuk fruit waar wat mij betreft een stuk vaker mee gekookt mag worden 🙂
Daarom doe ik de aanzet met deze heerlijke frisse salade! Zoet, zuur en zout door de nuoc cham, maar natuurlijk ook door de gerookte zalm en de mango! Met lekker veel groenten natuurlijk 🙂 Dus ook nog een verantwoorde keuze!
Smakelijk 🙂
Noodle salade met nuoc cham
Ingrediënten
Nuoc cham
- 6 el koud water
- 1 limoen
- 2 el palmsuiker
- 3 el vissaus
- 1 rode peper
- stukje gember van ongeveer 1 cm
Noodle salade
- 300 gram yumyum woknoedels of andere dunne noedels
- 1 komkommer
- 2 avocado's
- 250 gram taugé
- 150 gram sojaboontjes (vers of uit de diepvries)
- 1 mango
- 200 gram gerookte zalm
Instructies
Nuoc cham
- Roer het water, de vissaus en de palsmuiker goed door elkaar. Rasp de limoen en voeg zowel de geraspte schil als het sap toe aan de nuoc cham.
- Maak de rode peper en de gember schoon. Hak de rode peper zo fijn mogelijk en rasp de gember. Voeg beiden toe aan de nuoc cham en roer goed door elkaar. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
Noodle salade
- Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel af met koud water. Doe in een grote salade kom of schaal.
- Snijd de komkommer in stukjes. Maak de avocado's schoon en snijd de avocado ook in stukjes. Maak de mango schoon en snijd ook het vruchtvlees van de mango in stukjes.
- Gebruik je verse sojaboontjes? Dan kun je deze zo gebruiken. Gebruik je diepvries sojaboontjes dan moet je deze nog even koken (staat op de verpakking). Roer de komkommer, avocado, mango, taugé en de sojaboontjes door de noedels.
- Snijd vervolgens de gerookte zalm in stukjes en roer dit ook door de noedels. Serveer de noodle salade in kommen en sprenkel hier de nuoc cham overheen.