Pasta is altijd goed vind ik. Ik houd echt heel erg van pasta en je kunt er echt álle kanten mee op. Niet alleen heb je superveel verschillende pastasoorten, maar ook qua keuze in saus kun je heel veel kanten op. Voor deze pasta gebruikte ik orecchiette omdat ik deze pastasoort nog maar net heb ontdekt en ik er meteen fan van ben 🙂
Orecchette is een wat dikkere pastasoort dan je misschien gewend bent, maar geeft daardoor ook zeker een andere smaakbeleving. Een pasta die heel goed past bij een heerlijke romige en stevige saus zoals in dit recept. De saus blijft namelijk goed hangen aan en in de pasta ‘schelpjes’.
Bestrooi de orecchiette voordat je het serveert nog met wat chili flakes en geraspte parmezaanse kaas. Door de chili krijg je nog een lichte punch en parmezaanse kaas kan eigenlijk bij geen enkele pasta ontbreken 🙂 Vind je deze pasta lekker? Dan weet ik zeker dat je mijn pittige pasta ook heerlijk gaat vinden!
Smakelijk 🙂
Orecchiette in romige tomatensaus met worstvlees
Ingrediënten
- 400 gram orecchiette
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram varkens(braad)worst (ongekookt)
- 1 el tomatenpuree
- scheutje donker bier
- kopje runderbouillon
- 1 blik tomatenstukjes
- bosje verse salie
- flinke scheut (kook)room
- chili flakes optioneel
- parmezaanse kaas
Instructies
- Kook de orecchiette al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Haal het worstvlees uit het velletje en gooi het velletje weg. Bak het worstvlees zoals gehakt rul in een grote droge wokpan.
- Maak ondertussen de sjalotten en knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan het vlees in de pan en bak even mee totdat het mooi glazig is.
- Voeg dan de tomatenpuree toe en bak ook eventjes mee. Voeg dan het bier, de bouillon en het blik tomaten toe. Roer alles goed door. Hak de blaadjes van de salie fijn en voeg dit ook toe. Giet er een flinke scheut room bij en laat de saus wat indikken zonder deksel op de pan.
- Roer de orecchiette door de saus en bestrooi met chili flakes en geraspte parmezaanse kaas.