15x Stoofvlees

15x Stoofvlees

Het is stoofvlees tijd! En dat kan echt wel een keer anders dan hoe je het waarschijnlijk altijd al maakt. Ongeveer elk land heeft namelijk wel een lokaal stoofvleesgerecht. En je kunt natuurlijk ook zelf wat leuke varianten bedenken. Met deze 10 recepten help ik je alvast op weg 🙂

1. Vlaams stoofvlees

Vlaams stoofvlees met bier, mosterd en ketjap

Het meest traditionele stoofvlees dat je in deze lijst tegen gaat komen. Een heerlijke bak Vlaams stoofvlees op smaak gebracht met mosterd, bier en ketjap manis. Perfect met een frietje erbij of geroosterde aardappeltjes en rode kool met appeltjes.

>> Naar recept voor Vlaams stoofvlees

2. Truffel stoofvlees

Truffel stoofvlees met champignons

Een leuke variant op ‘gewoon’ stoofvlees. Een bak stoofvlees met truffeltapenade en paddenstoelen. Gewoon lekker stoofvlees met bier én truffel. Dus net anders dan je gewend bent. Natuurlijk ook gewoon lekker met frietjes of aardappeltjes!

>> Naar recept voor truffel stoofvlees

3. Peperroomsaus stoofvlees

Stoofvlees in peperroomsaus

Nóg een leuke variant op ‘gewoon’ stoofvlees. Ik besloot namelijk een variant te maken in een peperroomsaus. Dus een soort biefstuk met pepersaus, maar dan stoofvlees in pepersaus. En dat is ook écht heel erg lekker.

>> Naar recept voor stoofvlees in peperroomsaus

4. Portugees stoofvlees

Portugees stoofvlees met chouriço en rode port

En bijna elk land heeft wel een eigen stoofvlees recept óf je kunt zelf een stoofvlees recept bedenken met specifieke ingrediënten die bij een land passen. Wat ik bijvoorbeeld deed met dit Portugese stoofvlees. Met stukjes gebakken chouriço. In een heerlijke Portugese wijnsaus.

>> Naar recept voor Portugees stoofvlees

5. Black pepper beef stoofvlees

Black pepper beef stew

Voor dit recept putte ik inspiratie uit het Chinese black pepper beef gerecht dat je waarschijnlijk wel kent. Maar ook daar maakte ik dus een stoofvlees versie van. Heerlijk in een kruidige Chinese saus, met lekker veel shezuan peper. Lekker spicy dus 🙂

>> Naar recept voor black pepper beef stew

6. Vietnamees stoofvlees

Vietnamees stoofvlees (Bò Kho) met noedels

Ook in Vietnam hebben ze stoofvlees. Een iets nattere variant dan hoe we het hier kennen. Maar ook écht heel erg lekker. Lekker gekruid met onder andere steranijs en ook deze is weer heerlijk pittig. Ik serveerde het stoofvlees met noodles en een lepel zodat je lekker alle saus kunt oplepelen!

>> Naar recept voor Vietnamees stoofvlees

7. Grieks stoofvlees

Stifado: Grieks stoofvlees

Als je weleens in Griekenland komt, dan ken je dit gerecht misschien wel. In Griekenland heet dit Grieks stoofvlees Stifado. En je vindt het in veel restaurants op de menukaart. Een heerlijk stoofpotje op smaak gebracht met onder andere kaneel en laurier. Met kleine witte hele uitjes die het juist weer wat zoeter maken. Topgerecht!

>> Naar recept voor Griekse Stifado

8. Surinaams stoofvlees

Surinaams stoofvlees van zoutvlees, kip en kouseband

Dit recept voor Surinaams stoofvlees heb ik echt helemaal zelf bedacht en heeft helemaal niks te maken met de authentieke Surinaamse keuken. Ja ik gebruik zéker Surinaamse ingrediënten en smaken, maar een gerecht zoals dit bestaat eigenlijk niet in de Surinaamse keuken. Een gemis vind ik, want dit is écht lekker!

>> Naar recept voor Surinaams stoofvlees

9. Indonesisch stoofvlees

Rundersmoor (Daging Smoor): Rundersukade gestoofd in ketjapsaus

Indonesische stoofvleesgerechten ken je waarschijnlijk wel. Het heet daar in principe geen stoofvlees, maar dat is het natuurlijk eigenlijk wel. Deze rundersmoor (runderstoofvlees) zwemt in een heerlijke zoete ketjapsaus. Een van mijn lekkerste Indonesische recepten!

>> Naar recept voor rundersmoor

10. Koreaans stoofvlees

Koreaans stoofvlees met sesam en gochujang

Ook dit is geen authentiek Koreaans recept. Ja er bestaat een Koreaans stoofvlees gerecht in Korea, alleen leek me dat op de authentieke manier niet zo lekker.. Dus bedacht ik deze versie, die meer bij mijn smaak past en nog steeds heel veel elementen uit de Koreaanse keuken bevat 🙂

>> Naar recept voor Koreaans stoofvlees

11. Shoarma stoofvlees

Shoarma stoofvlees met gebakken uien

Ik besloot een heerlijke stoofpot te maken met één van mijn meest bezochte recepten! Mijn zelfgemaakte shoarmakruiden 🙂 En dat werd dit heerlijke shoarma stoofvlees. Echt een toppertje! Eet er (uiteraard) frietjes bij en het liefst versgebakken pita.

>> Naar recept voor Shoarma stoofvlees

12. Indiase lamscurry

Indiase lamscurry met kerrieblaadjes en kokos

Deze Indiase lamscurry moet je echt proberen! Ik maakte ‘m net op een andere manier dan ik gewend ben en dat pakte heel erg goed uit. Wat een smaakexplosie! Natuurlijk eet je ‘m met versgebakken naan en wat rijst. Heerlijk!

>> Naar recept voor Indiase lamscurry

13. Spaanse kippenstoof met chorizo

Kippenstoof met chorizo worstjes in witte wijnsaus met saffraanrijst

De laatste keer dat ik in Spanje was, nam ik wat verse chorizo worstjes mee. Daar heb ik er nu lekker nog een paar van in de diepvries, dus daar maakte ik deze heerlijke kippenstoof mee! Met gebakken chorizoworstjes erbij dus. Heel erg lekker!

>> Naar recept voor Kippenstoof met chorizo

14. Butter beef curry

Butter beef curry

Ik maakte echt een fantastisch lekkere variant op de butter chicken met deze butter beef curry! Je stooft ‘m lekker lang zodat de beef heerlijk zacht wordt. En je geniet nog steeds van die heerlijke boterige saus zoals je van een butter curry gewend bent.

>> Naar recept voor butter beef curry

15. Marokkaanse kippentajine

Marokkaanse stoofpot met kippenpootjes

Deze Marokkaanse kippentajine is gebaseerd op de smaken van de Marokkaanse bastilla. Heerlijk hartig én zoet dus. Als je Marokkaanse bastilla nog niet kent, is dit sowieso een lekkere manier om die smaken te leren kennen, of als je gewoon zin hebt in een lekkere Marokkaanse kippenstoof!

>> Naar recept voor Marokkaanse kippentajine

Ik hoop dat bovenstaande lijst je wat lekkere inspiratie geeft om zelf eens een ander type stoofvlees op tafel te zetten! Ik kan je de tip geven om ze allemaal te proberen. Alle bovenstaande gerechten zijn lekker, dat kan ik je garanderen. Maar waar je zin in hebt, ligt natuurlijk helemaal bij jou! 🙂 Heb je een van de gerechten geprobeerd, laat dan zeker een reactie voor me achter onder dit bericht: vind ik leuk 🙂 Of bekijk één van mijn andere stoof recepten.

Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.