10x Kerst voorgerechten

10x Kerst voorgerechten

Een meergangen diner is altijd leuk met kerst! Maar wat zetten we nou als voorgerecht op het kerstmenu? Altijd lastig natuurlijk. Hopelijk kan ik wat van de keuzestress wegnemen door 10 heerlijke voorgerechten voor je op een rijtje te zetten. Ben je op zoek naar vega, vis of vlees als voorgerecht? Kan allemaal! Laat je vooral inspireren door onderstaande gerechtjes. En zet dit jaar weer een heerlijk kerstdiner op tafel!

1. Zalmbonbon met zeekraal

Zalmbonbon gevuld met mascarpone, zeekraal en Hollandse garnaaltjes

Ik ben dus heel erg fan van zalm en zeker van gerookte zalm! Niet gek dus dat één van mijn favoriete kerst voorgerechten een voorgerecht met gerookte zalm is. Wil jij deze heerlijke gerookte zalm bonbon proberen met een vulling van mascarpone, zeekraal en Hollandse garnaaltjes? Zet deze dan zeker op jouw kerstmenu. De zalmeitjes maken het helemaal af met een extra ziltige smaakexplosie in je mond. Love it!

>> Naar recept voor zalmbonbons met zeekraal

2. Carpaccio bruschetta

Carpaccio bruschetta

Carpaccio is altijd een goed idee toch? Maar wil je ook eens wat anders dan de standaard carpaccio? Maak dan eens deze heerlijke carpaccio bruschetta! Je serveert ze als amuse, voorgerecht of als hapje bij de borrel. Zo’n carpaccio bruschetta past toch perfect bij kerst? Niet alleen is het superlekker en anders, maar het is ook nog eens heel erg makkelijk om te maken!

>> Naar recept voor carpaccio bruschetta

3. Vitello tonnato met tonijnmayonaise

Vitello Tonnato met tonijn-ansjovis mayonaise en appelkappers

Nog een andere leuke variatie op carpaccio is de vitello tonnato. Heerlijke dungesneden gebraden fricandeau met een rijke zelfgemaakte mayonaise van tonijn en ansjovisjes. Leg er wat mooie grote kappertjes op en bestrooi de vitello tonnato met zout en peper. Een heerlijke Italiaanse start van jouw kerstdiner. Proberen?

>> Naar recept voor vitello tonnato met tonijnmayonaise

4. Gepekelde zalm met rode bieten

Gepekelde zalm met rode biet en snijbiet salade

Ziet deze zalm er niet geweldig uit? De kleur krijgt ie van een gekookte biet en de structuur krijgt ie van het pekelen. Je moet deze gepekelde zalm wel een paar dagen vantevoren maken. Maar dat scheelt je dan ook weer wat stress tijdens de kerstdag zelf! Voorbereiden is altijd fijn toch 🙂

>> Naar recept voor gepekelde zalm

5. Eendenborst met sinaasappelsaus

Eendenborst met sinaasappelsaus en hazelnoten

Wild staat natuurlijk ook altijd prachtig op je kerstmenu! En dan vind ik eend zelf dus echt súperlekker. Deze gebakken (rosé) eendenborst serveer je op een bedje van rauwe spinazie, zelfgemaakte sinaasappelsaus (bewaar wat voor later!) en gehakte hazelnoten. En de smaken knallen echt van je bordje af: heerlijk!

>> Naar recept voor eendenborst met sinaasappelsaus

6. Vitello tonnato van rosbief

Vitello tonnato van rosbief met truffel en pijnboompitten

Wild staat natuurlijk ook altijd prachtig op je kerstmenu! En dan vind ik eend zelf dus echt súperlekker. Deze gebakken (rosé) eendenborst serveer je op een bedje van rauwe spinazie, zelfgemaakte sinaasappelsaus (bewaar wat voor later!) en gehakte hazelnoten. En de smaken knallen echt van je bordje af: heerlijk!

>> Naar recept voor vitello tonnato van rosbief

7. Kipkroketjes met truffelmayonaise

Kipkroketjes met blond bier en crispy chickenskin

Dit maakte ik vorig jaar zelf met kerst. Heerlijke kipkroketjes met blond bier en truffel(mayonaise). De vulling maakte ik met kippenbouten. Het vel van de bouten haalde ik er af en roosterde ik in de oven. Dan krijg je dus deze heerlijke crispy kippenhuid! En dat is lekkerrrr!

>> Naar recept voor kipkroketjes met truffelmayonaise

8. Ceviche van gamba’s met sinaasappel gin

Ceviche met gamba's, sinaasappel, gin en krokante mais

Deze zomerse ceviche is echt heel erg lekker! En misstaat dus ook zeker niet op jouw kerstmenu. Ja, het is een fris en zomers gerecht, maar ook een heerlijke frisse starter van jouw kerstdiner. Ik zeg: proberen!

>> Naar recept voor ceviche van gamba’s met sinaasappel gin

9. Bisque van gamba’s

Bisque van gamba's

Bisque zit altijd zo ramvol smaak! Echt een van mijn favoriete gerechten! Deze bisque maak je vrij eenvoudig zelf, met gamba’s. Normaal gesproken kom je bisque vooral tegen met kreeft (in de luxere restaurants), maar je kunt ‘m eigenlijk van heel veel verschillende soorten schaaldieren maken. Deze bisque van gamba’s is in ieder geval net zo smaakvol!

>> Naar recept voor bisque van gamba’s

10. Wonton ravioli met ricotta en parmaham

Wonton ravioli met ricottavulling, parmaham en krokante salie

Een superleuk en makkelijk voorgerechtje! Je maakt één heel grote ravioli van wonton velletjes (= makkelijk) met een heerlijke vulling van ricotta, parmaham en een eidooiertje.

>> Naar recept voor wonton ravioli

Heb je een lekker voorgerecht uit kunnen kiezen? Maar ben je er nog niet uit wat het hoofdgerecht wordt? Neem dan eens een kijkje bij mijn kerst hoofdgerechten.

Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *