8x Kerst hoofdgerechten

8x Kerst hoofdgerechten

Het is elk jaar weer lastig! Wat zetten we dit jaar met kerst als pronkstuk op tafel? Ik moet er zelf ook jaarlijks goed over nadenken, terwijl ik genoeg recepten heb. Ik wil namelijk elk jaar iets nieuws proberen! En vind het dan ook niet erg om daar lekker de hele dag voor in de keuken te staan. Maar niet iedereen heeft daar zin in. Ik heb dus een aantal mooie kerstrecepten voor je op een rijtje gezet, waarvan de ene wat meer werk is dan de andere. Welk gerecht komt op jouw tafel tijdens het kerstdiner?

1. Ribeye steak met couscous salade

Ribeye steak met couscous salade en ras el hanout kruiden

Zet bijvoorbeeld eens een heerlijke krokant gebakken ribeye steak op tafel met Marokkaanse invloeden. Leg de steak op een bedje van couscous en schenk er wat van de heerlijke jus overheen. Zeker weten dat iedereen zijn vingers erbij op eet! Een heerlijk hoofdgerechtje, supersimpel en een keer wat anders dan je gewend bent!

>> Recept voor Ribeye steak met couscous salade

2. Krokante halloumi taartjes met paddenstoelen

Krokante filodeeg taartjes met paddenstoelen, truffelolie en halloumi

Of zet je liever een vegetarisch hoofdgerecht op tafel? Dan raad ik je zeker aan om deze krokante taartjes met een heerlijke hartige vulling van hazelnoten, halloumi en paddenstoelen op tafel te zetten! Hoe leuk ziet het er uit als iedereen zijn eigen taartje heeft? En het is superlekker! Ook voor een echte vleeseter 😉

>> Recept voor krokante taartjes met halloumi

3. Gestoofde konijnenbouten

Gestoofde konijnenbouten met wortel, pruimen en champignons & pastinaakpuree

Of heb je liever zin in wild? Dan heb ik namelijk een heerlijk recept voor gestoofde konijnenbouten in een heerlijke zoete saus voor je. De pastinaakpuree die je erbij maakt, past er ook echt perfect bij! Een heerlijk zoet-hartig hoofdgerecht dat perfect is bij koud weer en net wat specialer is dan een normaal stukje vlees. Wil jij deze konijnenbouten proberen?

>> Recept voor gestoofde konijnenbouten

4. Gevulde Kalkoen rollade

Kalkoen rollade met orzo, walnoten, feta en olijven

Is een hele gevulde kalkoen iets teveel voor je? Dan kun je zeker op weg met deze rollade van kalkoendij gevuld met een Griekse vulling van orzo, feta, olijven en walnoot. Met deze kalkoendij van ruim een kilo, kon ik 6 mensen voeden 😉 En daarbij had ik niet eens een voor- en nagerecht. Prima alternatief op de hele kalkoen voor een kleiner gezelschap!

>> Recept voor kalkoen rollade

5. Eendenborst met venkelsalade

Eendenborst met venkel sinaasappelsalade en rode portsaus

En mijn laatste recept, is een heerlijke gebakken eendenborst. En wat past er nou beter bij eend dan venkel en sinaasappel? Deze gebakken eendenborst serveer je dan ook op een bedje van venkel-sinaasappelsalade met een heerlijke rode portsaus. Een prachtig pronkstuk op jouw kersttafel.

>> Recept voor eendenborst met venkelsalade

6. Ossobuco met gremolata

Ossobuco met sinaasappel en gremolata

Wat is het allerlekkerste Italiaanse hoofdgerecht met vlees in de hoofdrol? Je raad het vast al: ossobuco. Ik ben er in ieder geval zwaar verliefd op. En hoe fijn is het als je mer kerst lekker rustig aan kunt doen? Bij deze ossobuco zit de meeste moeite namelijk in de voorbereiding, daarna doet de oven het werk. Bak de schenkels, maak de saus en de gremolata en schuif de schenkels zo in de oven om heerlijk zachtjes te stoven. Klinkt heerlijk toch?

>> Recept voor ossobuco met sinaasappel en gremolata

7. Varkenshaas met mosterdsaus

Varkenshaas met mosterdsaus, aardappeltjes en wortels

Ben je op zoek naar een heerlijk stukje vlees met aardappeltjes en groenten? Dan is deze varkenshaas perfect voor jou! Een heerlijk mals gebakken varkenshaasje met een romige en smaakvolle mosterdsaus. Met de bijgerechten kun je uiteraard variëren, maar in dit recept serveer ik er ovenaardappeltjes met spekreepjes bij en gebakken wortels.

>> Recept voor varkenshaas met mosterdsaus

8. Prosecco risotto met knoflook gamba’s

Prosecco risotto met knoflook gamba's en zalmeitjes

En heb je zin in een wat lichter gerecht met heerlijke zoete sappige gamba’s? Dan is deze prosecco risotto met easy peel knoflook gamba’s en peterselie olie jouw held van het kerstmenu! Een heerlijke volle risotto met zoete gamba’s en zoutige zalmeitjes, wat wil een mens nog meer? Ik koos voor 5 gamba’s per persoon, wat prima is, zeker als je meerdere gangen hebt. Maar ben je bang dat je nog honger hebt na dit hoofdgerecht? Dan kun je natuurlijk altijd meer gamba’s per persoon serveren.

>> Recept voor prosecoo risotto met knoflook gamba’s

Hopelijk geven deze heerlijke gerechten jou voldoende inspiratie voor het kerstdiner. Ben je nou toch op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan al mijn kerstrecepten en zoek jouw favoriet uit!

Smakelijk 😉


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *