Stifado: Grieks stoofvlees

Stifado: Grieks stoofvlees

Ik ben begonnen met mijn project ‘stoofvlees van over de hele wereld’, want eerlijk: stoofvlees is gewoon lekker en wil je toch élke dag eten! En omdat ik me absoluut niet wil beperken tot Hollands en Vlaams stoofvlees (hoe lekker die ook zijn), heb ik besloten dat ik stoofgerechten van over de hele wereld wil ontdekken.

En een van de soorten stoofvlees in deze reeks is deze heerlijke stifado! Grieks stoofvlees met uitjes in een kaneel-tomatensaus. En zoals veel Griekse gerechten: érg lekker! Ik maakte er zelfgebakken pita bij en een simpele Griekse salade. Maar je kunt deze stifado ook prima met rijst of orzo eten en bijvoorbeeld wat plakjes komkommer. Lekker makkelijk 😉

Dus ben jij ook gek op Grieks eten én op stoofvlees? Dan is dit het perfecte gerecht voor jou! 🙂 En het fijne van stoofvlees is, dat het je eigenlijk niet zoveel werk kost. Je moet er alleen wel voor thuis zijn. Verder doet je fornuis het meeste werk! Ook wel handig dus 🙂

Smakelijk!

Stifado: Grieks stoofvlees
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Stifado: Grieks stoofvlees

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 2 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kg sukadelappen
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 600 gram kleine witte uitjes (zo klein mogelijk)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 romatomaten
  • 250 ml rode wijn
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 2 kaneelstokjes
  • 10 tot 15 hele pimentkorrels
  • 1 el gedroogde oregano
  • 3 laurierblaadjes

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes en kruid rondom goed met peper en zout.
  • Verhit een laagje olijfolie in een diepe stoofpan en bak hier het vlees (eventueel in porties) in rondom bruin.
  • Maak ondertussen de mini uitjes schoon (laat ze heel) en voeg toe aan het vlees in de pan, bak eventjes kort mee.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan het vlees in de pan.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak even kort mee.
  • Snijd ondertussen de romatomaten in stukjes en bak deze ook een paar minuten mee.
  • Voeg dan de overige ingrediënten toe en roer alles goed door. Laat de stifado met het deksel op de pan zo'n 2 tot 3 uur stoven of totdat het vlees zacht is.
  • Haal eventueel het laatste half uur het deksel van de pan om het stoofvlees wat in te laten dikken.
  • Serveer met orzo, rijst of zelfgebakken pita en een frisse salade.

Notities

Tip! Lekker met zelfgemaakte pita en een Griekse salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.