Chinese black pepper beef stoofvlees

Chinese black pepper beef stoofvlees

Ken je black pepper beef? Dit is mijn stoofvlees variant daarop. Net zo peperig en lekker! Maar dan met superzacht gestoofd rundvlees in plaats van stukjes kortgebakken biefstuk. Ik serveerde er ook noodles bij (hoort zo vind ik), maar je kunt er natuurlijk ook witte rijst bij serveren.

Ik ben gek op stoofvlees en experimenteer dan dan ook graag mee! Dit is ook zo’n experimentje. En die heeft heel erg goed uitgepakt, want dit was echt heel erg lekker! Echt anders dan andere soorten stoofvlees die je wellicht kent. Leuk om eens wat anders te doen!

Dus denk jij de volgende keer aan stoofvlees? Denk dan ook nog eens aan deze Chinese black pepper beef stew! Net anders dan je gewend bent en écht heel erg lekker!

Smakelijk 🙂

Black pepper beef stew
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Chinese black pepper beef stoofvlees

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kilo sukadelappen
  • zout en peper
  • scheutje zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • stukje gember van ongeveer 2 cm
  • 1 el bloem
  • 1 pot runderfond
  • 3 el Chinese rijstwijn
  • 3 el oestersaus
  • 3 el donkere sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 stuks steranijs
  • 2 el zwarte peperkorrels
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 el maizena
  • 3 el water
  • extra zwarte peper
  • 4 lente uitjes

Instructies

  • Snijd de sukadelappen in blokjes en kruid rondom ruim met zout en peper.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote stoofpan en bak het vlees (in porties) rondom bruin. Schep het vlees uit de pan.
  • Maak de uien schoon en snijd deze in (halve) ringen. Bak deze in hetzelfde bakvet totdat ze net glazig zijn.
  • Maak de knoflook schoon, snipper deze en voeg ook toe. Bak ongeveer 1 minuutje mee.
  • Maak de gember schoon, rasp deze en voeg ook toe. Voeg de bloem toe en bak samen ongeveer 1 minuutje mee.
  • Voeg de runderfond, rijstwijn, oestersaus, donkere sojasaus, sesamolie, suiker, kaneelstokjes en de steranijs toe en roer goed door.
  • Stamp de peperkorrels fijn in een vijzel. Voeg deze ook toe.
  • Doe het deksel op de pan en stoof het vlees in 2 – 3 uur gaar. Roer regelmatig.
  • Maak de rode puntpaprika's schoon en snijd ze in repen.
  • Haal een half uur voor het einde van de stooftijd het deksel van de pan en voeg de paprikareepjes toe. Stoof nog een half uurtje zonder deksel om het in te laten dikken en de paprika te laten garen. Roer regelmatig.
  • Roer de maizena met het water tot een glad wit papje. Voeg dit toe aan het stoofvlees en roer goed door.
  • Snijd de lente uitjes in ringetjes. Bestrooi het stoofvlees met de lente ui en extra zwarte peper.
  • Serveer met noedels of rijst en een frisse Chinese komkommersalade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.