Pasta met octopus en knoflook: Pasta aglio olio con pulpo

Pasta met octopus: Pasta aglio olio con pulpo

Elke zaterdag is er markt bij mij om de hoek en toch ga ik er veel te weinig naartoe. Vaak heb ik op zaterdag geen tijd om te koken vanwege andere plannen en ga ik dus ook niet naar de markt. Terwijl je op de markt zo’n lekkere dingen kunt kopen. Bijvoorbeeld verse octopus! Hoewel ik er ook achter ben gekomen dat de Albert Heijn (XL) voorgegaarde octopus tentakels verkoopt, wat super handig is voor een snelle pasta zoals deze!

Deze fettucine met knoflook maakte ik dus met voorgegaarde octopus waardoor het een perfecte maaltijd is voor doordeweeks. Met voorgegaarde octopus heb je deze pasta namelijk binnen een half uurtje op tafel staan. En je eet toch echt wel iets anders dan je gewend bent 🙂

Als ik pasta eet, serveer ik er eigenlijk altijd een grote bak sla bij om toch voldoende groenten te eten. Zou ik bij deze pasta dus ook doen 🙂 Ik maak eigenlijk bijna altijd (veld)sla met zongedroogde tomaatjes, mozzarella en ongezouten noten. Hartstikke lekker met wat balsamico dressing en lekker makkelijk!

Smakelijk 🙂

Pasta met octopus en knoflook: Pasta aglio olio con pulpo
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pasta met octopus: Pasta aglio olio con pulpo

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram fettuccine of tagliatelle
  • 2 voorgegaarde octopus tentakels
  • 60 ml olijfolie
  • 8 teentjes knoflook
  • 2 tl chiliflakes
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout en peper
  • 1 soeplepel pastawater
  • 30 gram geraspte pecorino
  • bosje verse peterselie

Instructies

  • Kook de pasta al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water. Bewaar het pastawater na het koken.
  • Verhit de olijfolie in een grote wokpan op middelhoog vuur (niet te heet). Maak de knoflook schoon en snijd in plakjes.
  • Bak de plakjes knoflook zachtjes gaar en lichtbruin in de olie. Voeg vervolgens de chiliflakes en het paprikapoeder toe. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de octpus in plakjes en roer dit samen met 1 soeplepel van het pastawater door de gebakken knoflook.
  • Zet het vuur uit. Voeg de pasta toe, samen met de geraspte pecorino en schud/roer alles goed door elkaar totdat je een mooie romige pasta hebt.
  • Garneer met verse peterselie, wat extra pecorino en chiliflakes.

Notities

Gebruik je rauwe octopus, kook de octopus tentakels dan eerst 1 uurtje in een visbouillon.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.