Pasta met tonijn en ansjovis in een pittige tomatensaus

Pasta met tonijn in een spicy tomatensaus

Dit is echt zo’n voorraadkast gerechtje. En dat was het eigenlijk ook echt letterlijk :p Ik had namelijk geen zin om boodschappen te doen, dus besloot eens te kijken wat ik kon maken met de ingrediënten in mijn voorraadkast!

En gelukkig kon ik daar wel wat lekkers mee maken 🙂 Als je tonijn in huis hebt, kun je vaak nog wel iets lekkers op tafel zetten. Gelukkig had ik ook nog ansjovis en tomatenblokjes. En pasta in overvloed! Dus dat werd deze heerlijke spicy tonijn pasta 🙂

Misschien wel nóg fijner.. Deze pasta heb je echt binnen no-time op tafel! Heerlijk voor een lui avondje 🙂 Of als je weinig tijd hebt en net uit je werk komt? Maakt niet uit wanneer, deze pasta is altijd goed!

Smakelijk

Pasta met tonijn en ansjovis in een pittige tomatensaus
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pasta met tonijn in een spicy tomatensaus

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram pipe rigate of andere korte pasta
  • scheutje olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje ansjovis op olie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 blikje tonijn op olie
  • mespunt suiker
  • 1 tl gedroogde chili flakes
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 4 el zwarte olijven
  • zout en peper
  • parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water al dente.
  • Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en bak hier de ui in aan totdat deze glazig is. Maak de knoflook schoon, snipper deze en bak ook 2 minuutjes mee met de ui.
  • Snijd de ansjovis in kleine stukjes en voeg dit ook toe aan de pan. Bak ongeveer 1 minuutje totdat de ansjovis voor een deel gesmolten is.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak ook ongeveer 1 minuut mee om het zure er af te bakken. Voeg dan het blik tomaten toe en roer goed door elkaar.
  • Voeg ook de tonijn uit het blikje toe aan de saus. Probeer zo min mogelijk olie mee toe te voegen.
  • Breng de saus op smaak met de suiker, chili flakes, Italiaanse kruiden, zout en peper. Roer alles goed door elkaar.
  • Snijd de zwarte olijven in plakjes en roer samen met de gekookte pasta door de saus. Bestrooi met wat parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.