Oké toegegeven, deze kippies zijn niet helemaal Portugees.. Ik zag namelijk laatst ook een keer dat iemand Parmezaanse kaas door netgebakekn kipkluifjes mengde en dat leek mij ook echt súperlekker! Maar ik maakte deze borrelkip voor mijn wijnclub en mijn thema was Portugal. Dus ik wilde er ook een Portugese twist aan geven.
Door de piri piri kruiden en het gerookt paprikapoeder krijgen deze kipkluifjes tóch een Portugese twist en mag ik het dus best Portugese kip noemen vind ik :p
Om de kip een beetje een gerookte smaak mee te geven, gebruik ik gerookte olijfolie voor de dressing. Ik kocht ooit een flesje bij Dille & Kamille, niet goedkoop, maar gaat echt al láng mee. Dus in dat opzicht gewoon je geld waard 🙂 Je gebruikt telkens namelijk maar een beetje voor de smaak. Je kunt trouwens ook liquid smoke gebruiken, werkt ook top!
Smakelijk 🙂
Portugese kip met piri piri kruiden
Ingrediënten
Portugese kip
- 1 kilo kipkluifjes
- zout en peper
- 1 el piri piri kruiden
- 2 el gerookt paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 el olijfolie
Dressing
- 2 teentjes knoflook
- bosje verse peterselie
- 1 citroen
- 4 el (gerookte) olijfolie
- 4 el geraspte parmezaanse kaas
Instructies
Portugese kip
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Kruid de kipkluifjes rondom goed met peper en zout.
- Meng ze vervolgens me 1 el olie, de piri piri kruiden, het paprikapoeder en knoflookpoeder
- Bak de kipkluifjes in ongeveer 30 minuten (of tot ze mooi bruin zijn) gaar in de voorverwarmde oven
Dressing
- Maak de knoflook schoon en hak deze fijn. Hak ook de peterselie fijn.
- Rasp de schil van de citroen en meng dit samen met de knoflook en peterselie door de (gerookte) olijfolie en parmezaanse kaas.
- Meng de dressing door de kipkluifjes als deze nog warm zijn en net uit de oven komen.