Kimchi salade met krokante kip

Kimchi salade met krokante kip

Kimchi is van oorsprong een Koreaans gerecht dat gemaakt wordt door kool enkele dagen te laten fermenteren. Deze kimchi salade is gebaseerd op de smaken van de echte gefermenteerde kimchi. Deze salade is echter in een half uurtje gemaakt.

Ik wilde eens gaan experimenteren met verschillende Koreaanse smaken. Kimchi is vrij sterk van smaak met umami, zoute en zure smaken. Een zoet en krokant element past hier dan perfect bij. Daarom bedacht ik een heerlijke krokante Koreaanse kip bij de kimchisalade.

De kip is gebaseerd op het Koreaanse gerecht dakgangjeong. Een Koreaans georiënteerde salade dus, maar niet authentiek Koreaans. Wel snel klaar en makkelijk om te bereiden. En niet onbelangrijk, erg lekker!

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Kimchi salade met krokante kip
Kimchi salade met krokante kip
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Korea
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Kimchi salade
  • 1 kool savooie-, chinese- of spitskool
  • 4 stuks lente ui
  • 2 stuks winterpeen
  • 2 sjalotten
  • 2 cm gember
  • 1 teentje knoflook
Kimchi dressing
  • 1 el sriracha saus
  • 4 el sojasaus
  • 2 el appelazijn
  • 1,5 el palmsuiker of bruine basterdsuiker
Krokante kip
  • 500 gram kippendijen
  • zout
  • peper
  • bloem
  • zonnebloemolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el mirin
  • 2 el appelazijn
  • 3 el palmsuiker of bruine basterdsuiker
  • 1 el sesamolie
  • sesamzaadjes
  • gezouten pinda's
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Korea
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Kimchi salade
  • 1 kool savooie-, chinese- of spitskool
  • 4 stuks lente ui
  • 2 stuks winterpeen
  • 2 sjalotten
  • 2 cm gember
  • 1 teentje knoflook
Kimchi dressing
  • 1 el sriracha saus
  • 4 el sojasaus
  • 2 el appelazijn
  • 1,5 el palmsuiker of bruine basterdsuiker
Krokante kip
  • 500 gram kippendijen
  • zout
  • peper
  • bloem
  • zonnebloemolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el mirin
  • 2 el appelazijn
  • 3 el palmsuiker of bruine basterdsuiker
  • 1 el sesamolie
  • sesamzaadjes
  • gezouten pinda's
Kimchi salade met krokante kip
Instructies
Kimchi salade
  1. Snijd de kool in hapklare stukjes en zet dit opzij totdat je het nodig hebt. Maak de wortel schoon en rasp deze fijn. Snijd de sjalot en lente ui in dunne ringetjes. Maak de gember en knoflook schoon en rasp deze. Meng alle groenten, behalve de kool, door elkaar.
  2. Meng voor de kimchi dressing alle ingrediënten door elkaar en roer hier de groenten doorheen. Zet dit opzij totdat je het weer nodig hebt. Verhit een el zonnebloemolie in een grote wokpan en bak hier de kool ongeveer 5 minuten in. Laat de kool even uitlekken en schep dit door de groenten heen en meng goed met de dressing. Verdeel de kimchi salade over 4 grote kommen.
    Meng voor de kimchi dressing alle ingrediënten door elkaar en roer hier de groenten doorheen. Zet dit opzij totdat je het weer nodig hebt. Verhit een el zonnebloemolie in een grote wokpan en bak hier de kool ongeveer 5 minuten in. Laat de kool even uitlekken en schep dit door de groenten heen en meng goed met de dressing. Verdeel de kimchi salade over 4 grote kommen.
Krokante kip
  1. Snijd de kippendijen in reepjes en kruid dit ruim met peper en zout. Haal de kipreepjes door de bloem en zet opzij. Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een grote wokpan. Je moet hierin de kipreepjes kunnen frituren. Laat de olie goed heet worden.
  2. Breng ondertussen de sojasaus, mirin, palmsuiker, appelazijn en sesamolie in een klein pannetje aan de kook. Laat dit in een paar minuten lichtjes inkoken totdat de suiker gekarameliseerd is.
  3. Frituur de kipreepjes in porties in de hete olie en laat dit uitlekken in een vergiet (bekleed met wat keukenpapier). Als je alle kip gebakken hebt, meng dit dat met de saus die je net in het pannetje hebt ingekookt. Verdeel de kip over de kimchi salade in de kommen en garneer met sesamzaadjes en pinda's. Smakelijk!
    Frituur de kipreepjes in porties in de hete olie en laat dit uitlekken in een vergiet (bekleed met wat keukenpapier). Als je alle kip gebakken hebt, meng dit dat met de saus die je net in het pannetje hebt ingekookt. Verdeel de kip over de kimchi salade in de kommen en garneer met sesamzaadjes en pinda's. Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *