Koreaanse kip met sesam (Dakgangjeong)

Koreaanse kip met sesam (Dakgangjeong)

Ik ben fan van Koreaans eten sinds ik kennis heb gemaakt met de Koreaanse keuken middels een heerlijke bibimbap, die ik overigens zelf ook al eens heb gemaakt. Ik kan dus niet anders, dan nog meer heerlijke gerechten uit dit mooie land uitproberen. Deze Koreaanse kip (Dakgangjeong) is daar één van de eerste probeersels van.

En oh my god deze is echt zó lekker! Ik denk niet dat het een authentieke dakgangjeong is, aangezien ik natuurlijk zelf wat aan de smaakcombinaties heb zitten sleutelen. Net zo lang totdat ik de (voor mij) perfecte smaak had gevonden. Maar wat een heerlijk gerecht!

Wij aten het als voorgerecht, voordat de volgende Koreaanse experimentjes op tafel kwamen. En mijn mede eters baalden heel erg dat het zo snel op was! Want je blijft er van eten. 😉

Heerlijke malse kippetjes, krokant gebakken met een zoet pittige sticky saus die er lekker aan blijft hangen. Dat met wat verse sesamzaadjes en scherpe lente ui geeft echt een geweldig resultaat. Ik raad dit gerecht oprecht iedereen aan.

Dus ben jij benieuwd wat de Koreaanse keuken te bieden heeft? Na dit gerecht wil je meer, meer meer en meer 😉 Dus zeker proberen!

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Koreaanse kip met sesam (Dakgangjeong)
Koreaanse kip met sesam (Dakgangjeong)
Keuken Korea
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Marinade
  • 500 gram kipkluifjes of kippenvleugels
  • rijstwijn (shaohsing)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember
  • peper
  • zout
Saus
  • 3 el bruine suiker
  • 1,5 el donkere sojasaus
  • 1,5 el appelazijn
  • 1,5 tl gochujang
  • 3 el honing
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el mulyeot (corn syrup) verkrijgbaar bij de toko
Gebakken kip
  • maizena
  • zonnebloemolie
  • sesamzaad
  • lente ui in ringetjes
Keuken Korea
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Marinade
  • 500 gram kipkluifjes of kippenvleugels
  • rijstwijn (shaohsing)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember
  • peper
  • zout
Saus
  • 3 el bruine suiker
  • 1,5 el donkere sojasaus
  • 1,5 el appelazijn
  • 1,5 tl gochujang
  • 3 el honing
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el mulyeot (corn syrup) verkrijgbaar bij de toko
Gebakken kip
  • maizena
  • zonnebloemolie
  • sesamzaad
  • lente ui in ringetjes
Koreaanse kip met sesam (Dakgangjeong)
Instructies
  1. Maak de knoflook en de gember schoon. Pers de knoflook en rasp de gember en meng met de kip. Giet nu zoveel rijstwijn bij de kip totdat deze net onder staat. Laat dit tenminste een half uurtje marineren. Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten in een steelpannetje aan de kook te brengen. Laat dit ongeveer een minuutje pruttelen. Zet daarna het vuur uit.
  2. Dep de kip goed droog en kruid deze met peper en zout. Doe wat maizena in een diep bord en wentel hier de kip doorheen. Zet opzij totdat je het nodig hebt. Giet nu een ruime hoeveelheid zonnebloemolie in een wokpan (je gaat hier de kip in frituren) en laat dit heet worden (zo'n 180 graden). Je kunt checken of de olie heet genoeg is door hier een houten prikker in te houden. Geeft deze bubbeltjes, dan is de olie heet genoeg.
  3. Frituur de kip in de hete olie totdat deze aan beide kanten lichtbruin is. Warm de saus weer heel even op (breng niet opnieuw aan de kook) en meng de kip met de saus. Bestrooi met wat sesamzaad en lente ui.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *