Noedels met bimi, mango en cashewnoten

Noedels met bimi, mango en cashewnoten

Wokken is supersimpel en vaak heel erg lekker. Toch is het vaak wel even zoeken naar een goede combinatie van vlees, groenten en saus. Voor dit wokgerecht koos ik als hoofdingrediënten bimi, kip en oestersaus.

Om een beetje pit toe te voegen, gebruikte ik een rode peper. Ook houd ik van een zoetje in mijn wokgerechten. Daarom voeg ik vaak mangostukjes toe. Heerlijk! Daarnaast voor extra groenten: paksoi, babymais en lente ui.

Een wokgerechtje bomvol groenten dus, met een heerlijke saus, malse kip en zoete mango. De crunch voeg ik toe door lekkere gezouten cashewnoten over de wok te strooien.

Wat doe jij graag in je wok?

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Noedels met bimi, mango en cashewnoten
Noedels met bimi, mango en cashewnoten
Maaltijd Hoofdgerechten
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram udon noedels
  • 200 gram kippendijen
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 400 gram bimi
  • 1 grote paksoi of 2 kleintjes
  • 1 blik babymais
  • 2 stuks lente ui
  • 1 mango
  • oestersaus
  • ketjap manis
  • cashewnoten
Maaltijd Hoofdgerechten
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram udon noedels
  • 200 gram kippendijen
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 400 gram bimi
  • 1 grote paksoi of 2 kleintjes
  • 1 blik babymais
  • 2 stuks lente ui
  • 1 mango
  • oestersaus
  • ketjap manis
  • cashewnoten
Noedels met bimi, mango en cashewnoten
Instructies
  1. Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de noedels volgens de verpakking. Snijd de kippendijen in kleine blokjes en kruid ruim met zout en peper. Bak de kipblokjes in een grote wokpan totdat deze lichtbruin zijn. Maak de ui, knoflook en rode peper schoon en snipper deze. Voeg toe aan de kip in de pan.
  2. Maak de mango schoon en snijd in blokjes. Zet apart totdat je het nodig hebt. Voeg de bimi toe en wok dit een paar minuten mee totdat deze net zacht is, maar nog wel een goede bite heeft. Snijd de paksoi in stukken en wok dit ook even mee. Voeg de babymais toe en wok ook een paar minuutjes mee. Zet het gas uit en voeg de mango toe aan de pan. Roer er vervolgens oestersaus en ketjap manis naar smaak door.
  3. nijd de lente ui in dunne ringetjes. Verdeel de noedels over 4 kommen en schep hier de groenten op. Bestrooi met de cashewnoten en de lente ui.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *