Shiu Mai garnalen dumplings

Shiu Mai garnalen dumplings

0 Comments

Ik ging samen met een vriendin aan de slag om verschillende dim sum gerechtjes te maken. Waarvan deze open dim sums een gerechtje was. Eigenlijk heel makkelijk om te maken, omdat je kant en klare wontonvellen gebruikt, maar erg lekker en daardoor zeker de moeite waard! Wil je dus eens dim sum proberen te maken, maar wil je niet te moeilijk doen? Dan is dit recept perfect!

De gamba’s zijn heerlijk zoet van smaak en matchen daardoor perfect met de zoute sojasaus en de scherpe gember. De lente ui geeft de dim sum vervolgens een licht knapperig element. Heerlijk met de simpele dipsaus van sojasaus en sesamolie.

Waar moet je op letten? Dat de dim sum niet op de bodem van het stoommandje blijven plakken en dat ze niet aan elkaar plakken. Zou zonde zijn als ze helemaal uit elkaar vallen als je ze uit het mandje haalt. Wat ik dus had bij mijn eerste portie :p

Lekker als voorgerechtje of als onderdeel van een dim sum of andere Chinese maaltijd.

Smakelijk! 😉

Recept Afdrukken
Open dimsum met garnalen en lente ui
Open dimsum met garnalen en lente ui
Keuken China
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Garnalen dim sum
  • 400 gram gamba's rauw en gepeld
  • stukje gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente uitjes
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 el rijstwijn (shaohsing)
  • mespuntje suiker
  • zout en peper
  • 20 wonton vellen
  • stoommandje
Dipsaus
  • 6 el lichte sojasaus
  • 1 el sesamolie
Keuken China
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Garnalen dim sum
  • 400 gram gamba's rauw en gepeld
  • stukje gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente uitjes
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 el rijstwijn (shaohsing)
  • mespuntje suiker
  • zout en peper
  • 20 wonton vellen
  • stoommandje
Dipsaus
  • 6 el lichte sojasaus
  • 1 el sesamolie
Open dimsum met garnalen en lente ui
Instructies
  1. Was de gamba's en dep ze droog. Snijd ze in kleine stukjes en doe ze in een kom. Maak de gember en de knoflook schoon. Snipper de knoflook en rasp de gember. Meng dit door de stukjes gamba. Snijd de lente uitjes in kleine stukjes en meng dit samen met de rest van de ingrediënten (behalve de wonton vellen) door de gamba's en breng op smaak met peper en zout.
  2. Leg een stukje bakpapier op de bodem van het stoommandje. Pak een wonton vel en schep in het midden een lepeltje van het gamba mengsel. Vouw het wontonvel om de vulling heen en leg de dim sum in het stoommandje. Doe dit met alle wonton vellen totdat de vulling op is. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de dim sum zit zodat ze niet aan elkaar plakken.
  3. Breng een laagje water aan de kook waar het stoommandje precies op past. Stoom de dim sum vervolgens 8 minuutjes boven het kokende water met het deksel op het stoommandje. Maak ondertussen de dipsaus door de sojasaus met de sesamolie te mengen. Serveer de sim dum met de dipsaus.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *