Rocky Road van pure chocolade met banaan, amandelen en suikerpinda's

Rocky road van pure chocolade met banaan

Dit is mijn 3e recept voor rocky road. Een iets minder zoete versie, die je niet zozeer gezond kan noemen, maar wel minder ongezond :p Is dit de eerste keer dat je van rocky road hoort? Dan heb je echt iets in te halen. Deze traktatie (of dit zoete hapje), hoe je het ook wilt noemen, het is heerlijk! Supersimpel om te maken en je kunt er alle kanten mee op 😉

In principe kun je alles door je rocky road heen doen wat je wilt. In deze rocky road versie gebruik ik bananenchips, omdat ik ook chocolade gebruikte met stukjes banaan en ongezouten amandelen vond ik het wel leuk om de banaan nog meer terug te laten komen. Daarnaast vind ik suikerpinda’s altijd heerlijk, die moesten er dus ook in. Kun je suikeramandelen vinden, dan zijn die ook superlekker om er doorheen te doen! En wat nooit mag ontbreken: marshmallows. Dat hoort standaard in een rocky road. Met de rest kun je variëren.

Heerlijk als afsluiter van een maaltijd bij een kopje koffie of thee. Maar ook heerlijk als traktatie op een verjaardag, of neem het eens mee naar je werk. Gegarandeerd blije collega’s :p Waar en wanneer je het ook eet, geniet van deze rocky road!

Smakelijk

Rocky Road van pure chocolade met banaan, amandelen en suikerpinda's
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Rocky road van pure chocolade met banaan

Voorbereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 2 uur 15 minuten
Porties: 15 stuks
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram pure chocolade eventueel met bijvoorbeeld fudge of nootjes
  • 100 gram gezouten roomboter
  • 2 el schenkstroop
  • flinke handvol marshmallows
  • flinke handvol bananenchips
  • flinke handvol suikerpinda’s
  • flinke handvol ongezouten amandelen

Instructies

  • Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in kleine blokjes. Doe dit in een hoge pan en laat op laag vuur smelten. Roer er dan ook de schenkstroop doorheen. Roer regelmatig zodat de chocolade niet aan de bodem blijft zitten of aanbrandt.
  • Knip ondertussen de marshmallows in stukjes en leg klaar samen met de overige ingrediënten. Zet ook alvast een cakevorm klaar. Ik gebruik een siliconen cakevorm, daar krijg je het straks weer makkelijk uit. Gebruik je er eentje met een vaste vorm, bekleed het dan met bakpapier en laat dat uitsteken, zo krijg je de rocky road er straks gemakkelijk uit.
  • Is alle chocolade gesmolten? Roer er dan de marshmallows, bananenchips, suikerpinda’s en ongezouten amandelen doorheen. Stort alles in de cakevorm en laat eerst afkoelen tot kamertemperatuur. Dek het dan af en laat het opstijven in de koelkast. Is de rocky road helemaal uitgehard? Dan kun je deze in blokjes snijden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.