Sambal goreng telor in pittige kokossaus

Sambal goreng telor in kokossaus

Ik maakte eerder al eens sambal goreng telor, maar dan niet met een kokossausje, maar met een pittig tomatensausje. Mijn vriend at toen namelijk nog niet echt veel gerechtjes met kokos er in. Gelukkig lust hij tegenwoordig een stuk meer! Zodat ik ook eens een versie van de sambal goreng telor in een pittige kokossaus kon maken 🙂

En gelukkig viel deze inmiddels heel erg goed in de smaak! Overigens maakte ik deze sambal goreng telor niet alleen maar voor ons tweetjes, ik maakte namelijk een flinke rijsttafel voor 6 personen waarvan dit heerlijke spicy gerechtje een onderdeel was.

Perfect dus als onderdeel van een rijsttafel! Als je de tijd hebt, maar ook helemaal prima als hoofdgerecht met wat witte rijst en sajoer boontjes. Of als bijgerecht van een Indonesische rendang bijv. Altijd goed!

Smakelijk 🙂

Sambal goreng telor in pittige kokossaus
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Sambal goreng telor in kokossaus

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • scheutje zonnebloemolie
  • 2 sjalotten
  • 2 rode pepers
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 romatomaten
  • 1 tl trassie
  • 2 el sambal oelek
  • 1 el palmsuiker
  • 1 tl laos
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 salamblaadjes
  • zout en peper
  • extra zonnebloemolie om in te frituren

Instructies

  • Kook de eieren in 6 minuten mooi zacht. Laat ze vervolgens goed schrikken onder koud water. Pel de eieren pas als ze volledig afgekoeld zijn.

Pittige kokossaus

  • Maak ondertussen de saus. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pannetje. Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Fruit ze in de zonnebloemolie totdat ze mooi zacht zijn.
  • Maak de rode peper en knoflook schoon en snipper (of rasp) beiden heel fijn. Voeg toe aan de sjalotten en bak een paar minuutjes mee.
  • Maak de tomaten schoon en snijd in blokjes. Voeg ook toe aan de pan en bak een paar minuten mee totdat de tomaat uit elkaar begint te vallen.
  • Voeg vervolgens de trassie, sambal, palmsuiker en laos toe. Bak dit nog zo'n 2 tot 3 minuten mee en roer alles goed door elkaar.
  • Roer er dan ook de kokosmelk en salamblaadjes doorheen. Breng evt. op smaak met peper en zout.

Eieren frituren

  • Verhit zoveel zonnebloemolie in een wokpan zodat je de eieren erin kunt frituren (tot ongeveer 180 graden). Pel de eieren en frituur ze in de olie totdat het velletje gebobbeld is en lichtbruin.
  • Serveer de eieren met de saus als bijgerecht bij een Indisch menu.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.