Het was weer eens tijd om wat heerlijke tapas te maken! En ik heb al heel wat tapas recepten, maar er valt nog genoeg te experimenteren, gelukkig. Deze keer Spaanse kippendijen met knoflook, witte wijn en paprikapoeder. Heerlijk!
Een lekker simpel gerechtje, maar bomvol smaak. En heerlijk om wat versgebakken brood in de saus te dippen. Zo geniet je maximaal en laat je geen lekkere smaken achter.
In mijn ogen bestaat veel van de Spaanse keuken uit heerlijke olijfolie, lekker veel knoflook, een beetje pit en heerlijk geurig paprikapoeder. En paprikapoeder heb je in veel verschillende uitvoeringen.. Ik meng mijn eigen paprikapoeder door milde, zoete, pittige en gerookte soorten te mengen. Zo krijg je de allerlekkerste paprikapoeder melange, waardoor dit soort gerechtjes nóg lekkerder worden.
Houd je liever van kluiven? Dan heb ik nog een recept voor Spaanse kipkluifjes voor je. Allebei heerlijk, maar net wat anders 😉
Smakelijk!
Spaanse kippendijen met knoflook en wijn
Ingrediënten
- 600 gram kippendijen
- 4 teentjes knoflook
- 2 el paprikapoeder
- 1 el extra vergine olijfolie
- zout
- peper
- bosje verse peterselie
- 2 el citroensap
- scheutje witte wijn
Instructies
- Snijd de kip in stukjes en meng met het zout, peper, 1 el olijfolie, paprikapoeder, verse peterselie, 1 el citroensap en een scheutje witte wijn. Maak de knoflook schoon, pers deze uit en roer door de kip. Dek de kip af en zet deze ten minste 4 uur in de koelkast.
- Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak hier de kippendijen in gaar (max 10 minuutjes). Blus vervolgens af met 1 el citroensap en een (flinke) scheut witte wijn. Lekker met knapperig brood om in de saus te deppen.