Spaghetti bolognese met kipgehakt, rode wijn en basilicum

Spaghetti met kip bolognese en rode wijn

Je kunt dit gerecht eigenlijk niet echt kip bolognese noemen, maar het is wel een pastasaus mét kip, geïnspireerd op de bolognesesaus, maar dan natuurlijk anders.. Zoals je van me gewend bent :p Ik voeg namelijk ook wat zongedroogde tomaatjes toe aan de pastasaus én wat balsamico azijn.

Samen met de kip zorgt dit ervoor dat deze pastasaus lichter en frisser is dan een échte bolognese saus en daardoor wat minder zwaar is. Een perfect gerecht voor de nazomer dus!

En natuurlijk het lekkerst met een glaasje rode wijn erbij, dezelfde als je in de pastasaus hebt gedaan. Daardoor passen de wijn en je eten namelijk perfect bij elkaar!

Ik maakte dit recept voor één van de heerlijke wijnen uit de wijnbox van Baltazar, maar je kunt er in principe elke lichtere Italiaanse rode wijn voor gebruiken én erbij drinken natuurlijk 🙂

Geniet ervan!

Spaghetti bolognese met kipgehakt, rode wijn en basilicum
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Spaghetti met kip bolognese en rode wijn

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram pancetta
  • 400 gram kipgehakt
  • peper en zout
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 500 gram romatomaten
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes
  • 1 el balsamico azijn
  • flinke scheut Italiaanse rode wijn (niet te zwaar)
  • flinke handvol geraspte parmezaanse kaas
  • 250 gram spaghetti of linguine
  • bosje verse basilicum

Instructies

  • Snijd de pancetta in kleine blokjes en bak dit in een droge wokpan mooi krokant totdat het vet eruit komt.
  • Voeg dan het kipgehakt toe en bak rul. Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee totdat de ui zacht is.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan de pan en bak ongeveer 2 minuutjes mee.
  • Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze toe aan de pan. Roer goed door.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg deze ook toe.
  • Voeg vervolgens de balsamico azijn, rode wijn en parmezaanse kaas toe. Roer goed door elkaar en laat op (middel)hoog vuur zonder deksel inkoken tot een mooie dikke pastasaus.
  • Kook ondertussen de spaghetti of linguine al dente in ruim gezouten water.
  • Hak de basilicum fijn en roer dit door de pastasaus. Serveer de pasta samen met de pastasaus.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.