Truffelrisotto met kastanjechampignons

Truffelrisotto met kastanjechampignons

Truffel: You love it or you hate it! En ik zit 100% aan de Love kant! Ik vind truffel zo lekker en kan er geen genoeg van krijgen. Ik moest daarom zeker nog eens een truffelrisotto maken. En dit is zeker niet het laatste dat ik met truffel ga maken. Ofja, truffelolie, want verse truffel is niet zo makkelijk te krijgen.. Mocht ik het nou nog ergens vinden, dan ga ik er zeker mee aan de slag!

Ik vind truffel eigenlijk heel goed bij de herfst passen, door de hartige aardse smaken. Kastanjechampignons passen daarom perfect bij truffel. En bind het samen met wat bouillon, parmezaanse kaas en risotto en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan!

Serveer daar vervolgens een frisse salade met een fruitige dressing bij en je hebt een heerlijke maaltijd waarbij de aardse smaken perfect worden aangevuld met de frisse smaken van de salade.

Ik gebruik ook porcini in deze risotto. Dit kun je in de meeste supermarkten wel vinden tegenwoordig. Een klein zakje met gedroogd eekhoorntjesbrood. Deze week je even in kokend water en je kunt het zo in je gerecht verwerken. Het geeft een extra hartige smaak aan het gerecht. Je kunt ook het weekvocht toevoegen aan de risotto.

Ik maak deze risotto met witte wijn, maar je kunt eventueel ook donker bier gebruiken.

Smakelijk!

Truffelrisotto met porcini, kastanjechampignons en parmezaanse kaasflakes

Truffelrisotto met kastanjechampignons

Voorbereiding 10 min
Bereiding 25 min
Totale bereidingstijd: 35 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • scheutje olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 gram porcini gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 300 gram risottorijst
  • 150 ml witte wijn
  • 1 liter paddenstoelenbouillon
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • peper naar smaak
  • 1 el gedroogde oregano
  • 3 el truffelolie
  • 100 gram parmezaanflakes

Instructies

  • Snipper de sjalotten en de knoflook en fruit dit in een klein scheutje olijfolie. Week ondertussen de porcini in kokend water (ongeveer 10 minuten). Snijd de kastanjechampignons in plakjes en bak een paar minuutjes mee. Voeg de risottorijst toe en bak voor een paar minuutjes mee. Snijd de porcini in kleine stukjes en voeg toe aan de pan. Blus af met de witte wijn en wacht totdat de wijn volledig is opgenomen door de rijst.
  • Voeg vervolgens beetje bij beetje de paddenstoelenbouillon toe. Voeg steeds pas een nieuwe soeplepel toe als de vorige is opgenomen door de rijst. Doe dit totdat alle bouillon is opgenomen door de risottorijst. Voeg dan de geraspte parmezaanse kaas, peper, oregano en truffelolie toe. Roer goed door en bestrooi met de parmezaanflakes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *