Telkens als ik eiwitten over heb, wil ik weer een nieuwe smaak meringues proberen. Nadat ik zabaglione had gemaakt, had ik heel wat eiwitten over! Toen ben ik maar weer eens de keuken ingegaan en heb ik deze heerlijke citroen meringues gemaakt! Van de andere batch eiwitten maakte ik chocolade meringues, ook heel erg lekker!
Maar nu eerst over deze heerlijke citroen meringues! Heerlijk zoet, maar toch fris door het toegevoegde citroen zest. En doordat je dit er doorheen mixt, krijg je ook een prachtige lichtgele kleur aan de meringues. I love it!
Dus heb je weer eens eiwitten over? Probeer dan één van mijn heerlijke meringue recepten! Ik maakte ze al eens met amandelsmaak, met rode voedselkleurstof en nu dus met citroen en nog een versie met cacao.
Smakelijk!
Citroen meringues
Ingrediënten
- 3 eiwitten
- 1 zakje vanillesuiker à 8 gram
- 75 gram kristalsuiker
- 2 citroenen
- 75 gram poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 110 graden. Klop met de mixer de eiwitten stijf (je moet de kom eiwitten op z’n kop boven je hoofd kunnen houden zonder dat het eiwit eruit valt :p). Mix er vervolgens de vanillesuiker doorheen totdat de suiker volledig is opgenomen door de eiwitten. Doe dit ook met de rest van de (kristal)suiker, telkens beetje bij beetje en voeg pas nieuwe suiker toe als de suiker volledig is opgenomen door het eiwit.
- Raps de citroenen en mix het citroen zest door de eiwitten. Spatel er vervolgens voorzichtig beetje bij beetje de poedersuiker doorheen. Spatel telkens pas een nieuw deel poedersuiker door het eiwit als de rest is opgenomen door het eiwit. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hier hoopjes van het eiwitmengsel op. Bak de meringues in 45 minuten knapperig van buiten en chewy van binnen.