Roze meringues maken

Roze meringues maken

Meringues zijn een perfecte manier om bijvoorbeeld van overgebleven eiwitten af te komen. Maar het is daarnaast ook een supersimpel toetje (of hapje) om te maken. Het maken kost je ongeveer een kwartiertje. De meeste tijd zit namelijk in het afbakken. Maar dat is een kwestie van de meringues in de oven schuiven en lekker wachten.

Om deze simpele meringues nog een leuke touch te geven, roerde ik er wat rode voedselkleurstof doorheen. Hierdoor krijg je een prachtig roze wit patroon in je meringues. Wil je volledig roze meringues? Dan kun je de kleurstof er helemaal doorheen mixen. Ik vond het juist wel leuk om het er maar voor een deel doorheen te roeren.

Dus heb je eiwitten over van een ander gerecht? Dan zijn meringues de perfecte oplossing! Of maak ze gewoon omdat je ze lekker vindt. En heb je dat dus eidooiers over? Dan kun je er de volgende dag bijvoorbeeld deze heerlijke zabaglione mee maken.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Roze meringues maken
Roze meringues maken
Maaltijd Hapjes, Toetjes
Keuken Frankrijk
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
portie
Ingrediënten
  • 3 eiwitten
  • 1 zakje vanillesuiker à 8 gram
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 80 gram poedersuiker
  • paar druppels rode voedselkeurstof
Maaltijd Hapjes, Toetjes
Keuken Frankrijk
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
portie
Ingrediënten
  • 3 eiwitten
  • 1 zakje vanillesuiker à 8 gram
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 80 gram poedersuiker
  • paar druppels rode voedselkeurstof
Roze meringues maken
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 120 graden. Klop de eiwitten met een mixer in een metalen kom totdat het mooie stevige witte pieken krijgt. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg dan de vanillesuiker toe en klop deze er met de mixer doorheen. Voeg vervolgens lepel voor lepel de kristalsuiker toe en blijf mixen totdat je een mooie stevige witte massa krijgt.
  2. Spatel er vervolgens voorzichtig een derde van de poedersuiker doorheen. Doe dit totdat je alle poedersuiker hebt toegevoerd. Druppel er dan een paar druppels rode voedselkleurstof overheen en roer dit er met een satéprikker doorheen. Schep de meringue in 12 hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een uur mooi knapperig.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *