Het volgende recept in mijn reeks Knorr Wereldgerechten: de Spaanse paella. Een superlekker gerecht en eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken. Ik maakte deze paella met kip, chorizo en garnalen. Persoonlijk vind ik dat de lekkerste combi, eventueel nog met stukjes inktvis en mosselen.
Ik heb mezelf de taak gegeven om alle Knorr Wereldgerechten eens zelf te maken, om te laten zien dat je helemaal niet hoeft te koken uit een pakje. Een paella is namelijk helemaal niet moeilijk om te maken. Het enige dat je wel moeten hebben, is wat geduld. Het duurt namelijk wel eventjes voordat de paella rijst gaar is.
De kruiden die in de paella gaan, kun je gewoon prima bij de supermarkt halen. Al met al een vrij simpel gerecht dus, maar zo lekker en zo bomvol smaak! En extra fris met de citroen bovenop.
Ik moet wel weer toegeven, dat ik het originele Knorr Wereldgerecht niet heb geproefd. Maar ik weet hoe paella moet smaken en dit is een heerlijke paella! Een stukje minder zout dan je in Spanje zou krijgen, maar nog steeds superlekker!
Wist je trouwens dat een originele paella niet doorgeroerd mag worden tijdens het koken? Het idee is dat je dan een krokante rijstkorst op de bodem van de pan krijgt. Juist dat vinden de Spanjaarden zo lekker. Ik roer wel gewoon af en toe, omdat ik dat juist lekkerder vind. Ieder z’n ding dus 😉
Smakelijk!
Knorr Wereldgerecht: Paella
Ingrediënten
- 400 gram kippendijen
- zout
- peper
- olijfolie
- 1 chorizoworst
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode pepers zonder zaadlijsten
- 2 rode puntpaprika’s
- 1 el tomatenpuree
- 2 el gerookt paprikapoeder
- 1 el komijn
- 0,5 el kurkuma
- 1 buisje saffraan
- 1 tl cayennepeper
- 300 gram paella rijst
- 0,5 liter kippenbouillon
- 150 gram garnalen
- 200 gram doperwten
- verse peterselie
- 1 citroen
Instructies
- Snijd de kippendijen in kleine blokjes en kruid goed met peper en zout. Verhit een klein scheutje olijfolie in een grote wokpan of paella pan en bak hierin de kipblokjes rondom bruin. Snijd ondertussen de chorizo in halve plakjes en bak deze mee met de kip. Snipper de ui en de knoflook en voeg deze ook toe aan de pan. Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers, snijd deze in stukjes en voeg ook toe. Roer alles nog even goed door
- Snijd de puntpaprika in kleine blokjes en voeg deze ook toe aan de pan. Roer er nu ook de eetlepel tomatenpuree doorheen. Voeg het paprikapoeder, de komijn, kurkuma, saffraan en cayennepeper toe en bak eventjes mee. Voeg de paella rijst en de bouillon toe en laat met het deksel op de pan 20 minuten doorkoken. Als de paella te droog wordt, doe je er nog wat bouillon doorheen.
- Snijd de citroen in partjes. Roer 5 minuten voor het einde van de kooktijd de doperwten door de paella en leg de garnalen en de partjes citroen op de paella. Kook dit in 5 minuten gaar. Serveer met de verse peterselie.
Ziet er lekker uit. Een vraagje: in mijn lokale (dorps)supermarkt zie ik geen paellarijst. Welke andere rijst zou ik hier voor kunnen gebruiken? Alvast bedankt!
Hoi Ellen,
Dan kun je het beste risottorijst of arborio rijst gebruiken, die neemt net als paellarijst de smaken goed op.
Hopelijk hebben ze dat wel bij je supermarkt! 😉
Groetjes,
Evie
Recept ziet er goed uit echter waarom zou je het zelf doen als het Knorr pak paella (wereldgerecht) uitstekend is met een korte en weinig inspannende bereidingstijd.
Met de schiijfster ben ik het eens dat koken uit een pak gemiddeld genomen minder is dan zelf doen echter in dit geval gaat de vlieger niet op.
Je hoeft het natuurlijk ook niet op mijn manier te maken ? Als jij het Knorrpak prima vindt, dan is dit recept niet voor jou bedoeld. Maar wel voor degenen die niet uit pakjes willen eten, zoals ik, en wel een simpel vergelijkbaar recept willen
Groetjes, Evie