Witte chocolade cheesecake met pistache

Witte chocolade pistache cheesecake

Dit was mijn eerste no-bake cheesecake! En jeetje wat ben ik er blij mee! Hij is namelijk echt hartstikke goed gelukt en smaakt nét genoeg naar pistache. Het is wel weer een bommetje, gezien de hoeveelheid monchou, noten en boter. Maar dan neem je er gewoon een lekker klein puntje van, dan zit je toch wel vol :p

Ik vind pistache en witte chocolade écht een heerlijke combinatie, en dat gaat ook echt perfect in deze cheesecake. Heerlijk notig en romig. En door de monchou is de cheesecake precies hartig genoeg, niet te zoet in ieder geval! Dat past beter bij de pistachesmaak.

Omdat deze no-bake cheesecake me zo goed in de smaak viel, ga ik er zeker vaker maken! Heb je nog leuke ideetjes voor een smaak(combinatie), laat het me dan vooral weten als reactie op dit recept, dan kan ik er mee aan de slag!

Geniet ervan 🙂

Witte chocolade cheesecake met pistache
Pin recept Delen op Facebook
4.75 van 4 stemmen

Witte chocolade pistache cheesecake

Bereiding 45 minuten
Opstijven:4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur 45 minuten
Porties: 1 cheesecake
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • ronde springvorm

Ingrediënten

Bodem

  • 100 gram roomboter
  • 200 gram digestive koekjes
  • 100 gram ongezouten pistachenootjes

Cheesecake

  • 400 gram monchou
  • 100 gram poedersuiker
  • 300 gram witte chocolade
  • 150 gram pistachepasta
  • 300 ml slagroom

Instructies

Bodem

  • Vet de springvorm in en bekleed deze met bakpapier. Zet opzij.
  • Smelt de boter in een pannetje en maal ondertussen de pistachenootjes met de digestive koekjes fijn in een keukenmachine.
  • Meng dit goed door de gesmolten boter heen.
  • Doe het mengsel voor de bodem over in de springvorm en druk goed aan totdat je een mooie bodem hebt die overal ongeveer even dik is. Zet in de koelkast om op te laten stijven.

Cheesecake vulling

  • Klop de monchou op totdat hier geen klontjes meer in zitten (niet te lang). Mix er dan de poedersuiker doorheen.
  • Smelt de witte chocolade samen met de pistachepasta in een pannetje op laag vuur. Laat wat afkoelen tot kamertemperatuur
  • Mix de gesmolten chocolade door de monchou tot een mooi egaal mengsel.
  • Mix de slagroom nét stijf en spatel dit beetje voor beetje door het monchoumengsel totdat je geen klontjes meer ziet en het een mooie egale massa is.
  • Doe het mengsel in de springvorm, bovenop de bodem, en strijk mooi glad.
  • Dek de cheesecake af met aluminiumfolie en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Notities

Bewaar de cheesecake in de koelkast.

2 reacties

4.75 from 4 votes (4 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.