Ik wilde al heel lang eens iets met schuim doen. Maar voor de meeste soorten schuim heb je zo’n heel apparaat nodig.. Ik heb dat niet en jij waarschijnlijk al helemaal niet. Dus besloot ik een iets gangbaarder schuim te maken, van eiwit 🙂
En ondanks dat het een beetje vochtig bleef door de prosecco, was dat eigenlijk helemaal niet erg. Want de smaak was top bij de coquille! Belangrijk is wel dat je de eiwitten niet te lang mixt, er mogen zich geen pieken vormen. En dat je het eiwitschuim zo snel mogelijk gebruikt, anders zakt het in en wordt het vloeibaar.
Je kunt het schuim dus het beste maken als je de coquilles hebt gebakken en deze liggen te rusten. Garneer de coquilles en schep er als laatste het schuim op!
Wijntip! Michelle van Mies’ winejournal adviseert hier deze heerlijke Kroatische droge witte wijn bij!
Ps. Je hebt maar een klein scheutje prosecco nodig voor dit recept, drink de rest van de prosecco vooral lekker bij de amuse! Maar vergeet niet een bodempje te bewaren voor het schuim 😉
Smakelijk 🙂
Coquille met proseccoschuim
Extra benodigdheden
- (hand)mixer
Ingrediënten
- klontje boter
- 4 coquilles of het dubbele als je 2 coquilles per persoon wil serveren
- zout en peper
- 60 gram eiwit gepasteuriseerd
- scheutje prosecco
- zeekraal
- zalmeitjes
Instructies
- Verhit een klontje boter in een koekenpan.
- Dep de coquilles droog en kruid ze rondom met peper en zout.
- Zodra de boter schuimt kun je de coquilles bakken. Bak ze kort aan één kant (op hoog vuur) totdat de coquille mooi is gekaramelliseerd met een lichtbruin laagje.
- Draai de coquilles om en bak ze nog heel kort, totdat de buitenkant niet meer doorzichtig is, maar juist ondoorzichtig wit.
- Haal de coquilles uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Mix de eiwitten met een scheutje prosecco schuimig (ga niet door totdat je pieken krijgt).
- Verdeel de coquilles over 4 borden en garneer met zeekraal en zalmeitjes
- Schep hier (zo snel mogelijk na het mixen) het schuim op.