Pavlova met pistache en frambozen

Pavlova met pistache en frambozen

Ik had nog eiwitten over, heel veel eiwitten.. Ook maar goed, want mijn eerste poging was niet helemaal gelukt. De tweede gelukkig wel! Iets gebarsten aan de buitenkant, maar wel énorm lekker 🙂 De pavlova maakte ik vervolgens af met een heerlijke, niet te zoete, frambozenroom en pistachenootjes. Echt een gouden combi vind ik!

En dan heb je echt een fantastisch en indrukwekkend toetje. Waarvoor je eigenlijk zelf niet eens zo heel veel moeite hoeft te doen. De oven doet namelijk het meeste werk! En de room kun je in principe prima van te voren al maken, zodat je voor het serveren de pavlova alleen nog hoeft samen te stellen. Doe dit niet te vroeg, want de pavlova kan wat zacht worden doordat het vocht van de room er in trekt.

Wij aten er met 4 personen van, gaven nog 2 porties aan de buren en manlief at het laatste restje nog als ontbijt de volgende dag. Met deze pavlova heb je genoeg voor 6 grote eters of 8 kleinere eters 🙂

Smakelijk!

Pavlova met pistache en frambozenroom
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Pavlova met pistache en frambozen

Voorbereiding 30 min
Bereiding 1 uur 30 min
Totale bereidingstijd: 2 uur
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Pavlova

  • 6 eiwitten of 200 gram eiwit
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 3 tl maizena
  • 1,5 tl cream of tartar

Frambozenroom

  • 400 ml slagroom
  • 150 gram mascarpone
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 200 gram verse frambozen

Garnering

  • 100 gram ongezouten gepelde pistachenootjes
  • 200 gram verse frambozen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100 graden, hetelucht.

Pavlova

  • Klop de eiwitten in zo'n 5 minuten tot zachte pieken met de handmixer (ik vond het met de standmixer niet zo goed gaan). Voeg vervolgens eetlepel voor eetlepel alle suiker toe.
  • Check of alle suiker goed is opgenomen door de eiwitten. Pak wat eiwit en wrijf dit fijn tussen je vingers, je mag geen suiker meer voelen. Is dat wel het geval, mix dan nog even door totdat je geen suiker meer voelt.
  • Strooi er dan de maizena en cream of tartar overheen en mix nog even door totdat dit net is opgenomen in het mengsel.
  • Bekleed een baklaat met bakpapier en teken 2 rondjes: 1 grote en 1 kleinere (je wilt ze straks op elkaar stapelen), met behulp van een groot en een kleiner bord.
  • Verdeel hier het pavlova mengsel overheen, mooi hoog. En maak in het midden een beetje een kuiltje, zodat hier de room straks goed in kan.
  • Droog dit voor 1,5 uur in de voorverwarmde oven. Zet dan de oven open en laat volledig afkoelen.

Frambozenroom

  • Klop de mascarpone op met de mixer. Mix vervolgens de slagroom stijf met de basterdsuiker. Mix dit door de mascarpone.
  • Wrijf de frambozen door een fijne zeef en voeg het sap toe aan de slagroom. Spatel dit voorzichtig door de room.

Pavlova samenstellen

  • Haal de pavlova voorzichtig van het bakpapier en leg de grootste pavlova op een mooi bord of op een taartplateau, schep hier iets meer dan de helft van de room op en bestrooi met iets meer dan de helft van de frambozen en pistachenootjes
  • Leg hier de kleinere pavlova bovenop en verdeel daar de rest van de room overheen. Bestrooi met de rest van de pistachenootjes en frambozen. Serveer direct.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling