Ik had nog een blikje zalm staan en wilde iets makkelijks, maar wel lekkers maken. Dus heb ik mijn pasta met zalm in roomsaus omgetoverd tot deze heerlijke gnocchi ovenschotel met zalm en gegratineerde mozzarella!
Super lekker, maar toch weer iets anders 🙂 Gnocchi vind ik sowieso top! En je hebt tegenwoordig echt wel goede kant-en-klare gnocchi in de supermarkt. Zelf ga ik meestal voor een gekoelde versie of de gnocchi van De Cecco. Maar als je een andere voorkeur hebt, dan zal het nog steeds lekker worden 🙂
Het staat nog steeds op mijn lijstje om eens zelf gnocchi te maken, maar de vorige keer dat ik hier een poging toe deed, werd het één grote plakzooi. Dat moet de volgende keer dus beter gaan!
Geniet van deze gnocchi ovenschotel!
Gnocchi ovenschotel met zalm
Ingrediënten
- 500 gram gnocchi
- 1 ui
- flinke klont ongezouten roomboter
- 3 teentjes knoflook
- 250 ml kookroom
- bosje verse tijm
- peper
- 20 gram geraspte parmezaanse kaas
- 1 blikje zalm van ongeveer 200 gram
- 1 zakje geraspte mozzarella
Instructies
- Kook de gnocchi volgens de bereidingswijze in ruim gezouten water. Giet af en houd opzij
- Verwarm de oven voor op de grillstand op 200 graden.
- Maak de ui schoon, snipper deze en bak in de boter op laag vuur in een wokpan totdat de ui licht glazig is.
- Maak dan ook de knoflook schoon en snipper deze ook. Bak ongeveer 1 minuutje mee met de ui.
- Voeg de kookroom aan het uimengsel toe en roer goed door.
- Voeg hier de verse tijm (alleen de blaadjes) en wat gemalen zwarte peper naar smaak aan toe.
- Roer hier nu ook de geraspte parmezaanse kaas doorheen.
- Laat op laag vuur pruttelen totdat de smaken door de room zijn opgenomen en de saus wat is ingedikt.
- Giet de zalm af en roer de stukjes zalm samen met de gnocchi door de saus.
- Doe dit over in een ovenschaal en verdeel hier de geraspte mozzarella overheen.
- Grill in de oven totdat de geraspte mozzarella mooi bruin gegratineerd is.