Pasta orecchiette caponata met aubergine en pijnboompitjes

Pasta caponata

Toen ik afgelopen zomer in Italië kregen we een heerlijke caponata met wat versgebakken brood erbij. Ik had nog nooit eerde caponata gehad, ik weet niet eens of ik er al ooit van had gehoord, maar ik vond het heerlijk! Heerlijke smaken en zoals we van Italiaans eten gewend zijn, heerlijk simpel 🙂

Omdat ik er graag een hoofdgerecht van wilde maken, besloot ik er pasta bij te serveren. Hoort eigenlijk niet, weet ik, maar deze pasta caponata was heerlijk! Dezelfde geweldige smaken als de caponata in Italië, maar dan als maaltijd, met wat al dente gekookte orecchiette erbij.

Qua pasta kun je natuurlijk zelf kiezen wat je wil, maar het is wel lekker als je een beetje stevige pasta kiest waar de saus lekker in kan blijven hangen. Pipe rigate bijvoorbeeld, of orecchiette zoals ik gebruikte. Of misschien conchiglie of gewoon grote macaroni.

Geniet ervan!

Pasta orecchiette caponata met aubergine en pijnboompitjes
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Pasta caponata

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram korte pasta bijv. orecchiette
  • 1 grote aubergine
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 gram geroosterde paprika uit pot
  • 1 blik tomatenblokjes
  • zout en peper
  • 2 el kappertjes of kapperappels
  • 2 el zwarte of groene olijven
  • 1 tl suiker
  • 2 el witte balsamico azijn
  • bosje verse peterselie
  • chiliflakes naar smaak
  • handjevol geroosterde pijnboompitjes

Instructies

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in ruim gezouten water.
  • Snijd de aubergines in even grote blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
  • Verhit de olijfolie in een grote wokpan en bak hier de aubergine blokjes in totdat ze mooi zacht zijn.
  • maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de aubergine in de pan en bak totdat de ui glazig is.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de pan en bak nog een minuut of 3 mee.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak een paar minuutjes mee. Snijd ondertussen de geroosterde paprika in even grote stukjes en roer dit vervolgens ook door de saus.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat pruttelen totdat de aubergine boterzacht is en je een mooie ingedikte saus hebt.
  • Snijd de olijven in plakjes en als je kapperappels gebruikt, snijd deze dan ook wat kleiner. Roer dit samen met de suiker en witte balsamico azijn door de saus.
  • Roer de pasta erdoor en garneer met verse peterselie, chiliflakes en geroosterde pijnboompitjes.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.