Gefrituurde tandoori borrelkip met tika masala mousse

Tandoori kip met tikka masala mousse

Ik maakte dit gerechtje als voorgerecht met Kerst, als een soort van gezellig borrelhapje. Maar het is natuurlijk ook prima geschikt als hoofdgerecht of als borrelhapje! Bij mij aan tafel vond iedereen het in ieder geval heel erg lekker, dus wanneer je het ook eet, wel zeker proberen!

Ik gaf een leuke twist aan de traditionele kip tikka masala door de tandoori kip los te frituren en van de currysaus een mousse te maken. Anders, maar nog steeds super lekker!

Ik heb zelf geen frituurpan, dus ik frituur de kip in een gewone pan in een flinke hoeveelheid zonnebloemolie. Maar dit kan natuurlijk ook prima in de frituur 🙂 Omdat ik er heel veel tegelijk maakte, frituurde ik ze eerst, en voor het eten bakte ik ze nog even opnieuw knapperig in de airfryer, werkte hartstikke goed!

Enjoy 🙂

Gefrituurde tandoori borrelkip met tika masala mousse
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Tandoori kip met tikka masala mousse

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Marineren:1 dag
Totale bereidingstijd: 1 dag 1 uur
Porties: 22 kipkluifjes
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • (wegwerp) spuitzak

Ingrediënten

Tandoori kip

  • 22 kipkluifjes
  • zout en peper

Marinade

  • stukje gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 el garam masala
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl rode voedselkleurstof optioneel
  • 1 el limoensap

Tikka masala mousse

  • 3 gelatineblaadjes
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • 1 el garam masala
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • zout en peper
  • zonnebloemolie
  • 200 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 3 tl suiker
  • mespunt cream of tartare optioneel

Kip frituren

  • maizena
  • frituurolie

Instructies

  • Kruid de kip rondom met peper en zout.

Marinade

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en roer hier de kip doorheen. Doe over in een grote bak of ziplock zak en laat 1 nacht marineren in de koelkast.

Tikka masala mousse

  • Laat de gelatineblaadjes weken in wat koud water zoals aangegeven op de verpakking.
  • Maak de sjalot, knoflook en gember schoon en snijd grof. Pureer dit samen met de garam masala, komijn, kurkuma, chilipoeder, koriander en tomatenpuree. Voeg zoveel zonnebloemolie toe totdat je een mooie smeuïge pasta hebt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de pasta in een droog pannetje totdat deze heerlijk begint de geuren. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer deze door de gebakken pasta heen.
  • Laaf afkoelen totdat deze net niet meer warm is. Klop ondertussen de slagroom net stijf met 1 tl suiker en roer hier voorzichtig de currypasta doorheen.
  • Splits de eieren en mix de eidooiers met 1 tl suiker mooi bleek en romig. Mix in een andere kom de eiwitten stijf met 1 tl suiker en een mespunt cream of tartare.
  • Spatel beiden voorzichtig door de tikka masala mousse. Doe de mousse over in een spuitzak (of meerdere), sluit af (door er een knoop in te leggen bijv.) en leg in de koelkast tot gebruik.

Tandoori kip frituren

  • Verwarm zonnebloemolie of frituurolie in een grote pan tot 180 graden, of gebruik de frituur.
  • Doe de maizena in 2 diepe borden of grote kommen. Haal de kip uit de marinade en dep goed droog.
  • Meng de kip door de maizena en wentel daarna nog een keer door wat schone maizena.
  • Frituur de kip mooi bruin in de frituurolie, dit duurt zo'n 5 tot 10 minuutjes. Afhankelijk van hoeveel je er tegelijk frituurt.
  • Serveer de tandoori kip met de tikka masala mousse.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.