Deze hele Indiase kip met kerrie en garam masala is vrij makkelijk om te maken. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. En zodra je de hele kip op tafel zet, zijn je gasten direct onder de indruk. Een geschikt gerecht dus voor een etentje of voor de kerstmaaltijd. In ieder geval als je eens wat anders wil proberen en buitenlandse invloeden welkom zijn aan het kerstdiner.
Deze masala kip is heerlijk met wat gele rijst, met rozijnen, nootjes en koriander. En serveer het eens met mijn komkommer raita & mangochutney. Ook heerlijk met warm gebakken naanbrood.
Smakelijk!
Masala kip met citroen en knoflook
Ingrediënten
Marinade
- 2 el kerrie
- 1 el garam masala
- 1 tl kurkuma
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl mosterdzaad
- 50 ml olijfolie
- 1 hele kip
- 1 citroen
- 4 teentjes knoflook
Saus
- 500 ml yoghurt
- 2 el kerrie
- 1 el garam masala
- 1 tl kurkuma
- 2 teentjes knoflook
- stuk gember ongeveer 3 cm
- 1 rode peper
- 200 ml kippenbouillon
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de citroen in partjes. Maak de knoflook schoon en snijd deze doormidden. Vul de kip met de stukken citroen en de knoflook. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en wrijf hier de kip mee in. Hier kun je het beste een kwast voor gebruiken. Leg de kip in een diepe ovenvaste pan of schaal.
- Maak de gember, knoflook en rode peper schoon en snijd deze fijn. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar en giet dit in de pan of schaal bij de kip. Zet de kip vervolgens met de borst naar boven in de oven. Verlaag de oventemperatuur na 20 minuten naar 180 graden. Bak de kip daarna nog 30 minuten op 180 graden. De kip is gaar als er helder vocht uit het dikste stuk van de borst of poot komt.
- Lekker met gele rijst, met daardoorheen wat gewelde rozijnen en opgebakken blanke amandelen.