Amus van mango, gamba en desperados

Amuse met mango, gamba en desperados

Een heerlijk Mexicaans geïnspireerd hapje, of amuse van mango, gamba en desperados! Ik maakte namelijk zelf schuim van desperado! Ziet er niet alleen leuk uit, klinkt ook leuk en is ook echt heel erg lekker! Smaakt ook perfect bij de kruidige zoete mango met gamba 🙂

Ik maakte het schuim in een siphon. Maar je kunt het als alternatief ook met de mixer maken. Let op dat het dan niet zo luchtig wordt, maar nog steeds wel heel erg lekker. Laat het schuim dan afkoelen in de koelkast en mix het daarna mooi luchtig met de mixer.

Ik serveerde dit met Kerst, maar ook heel erg leuk als luxe hapje tijdens Oud & Nieuw 🙂 Ik schonk er een shot desperados bij (vond ik ook gewoon leuk), maar gaat ook prima met een glaasje bubbels erbij!

Geniet ervan 🙂

Amus van mango, gamba en desperados
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Amuse met mango, gamba en desperados

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • slagroomspuit of siphon

Ingrediënten

Desperados schuim

  • 200 ml desperados
  • 1 gelatineblaadje

Mango salsa

  • 1 mango
  • 1 sjalotje
  • 1 tl limoensap
  • 1 rode peper
  • 2 takjes verse koriander
  • een paar krokante maiskorrels

Cajungamba's

Instructies

Desperados schuim

  • Laat het gelatineblaadje in koud water weken. Verwarm ondertussen de desperados tot net niet aan de kook.
  • Knijp het gelatineblaadje goed uit en roer dit door de warme desperados heen.
  • Laat afkoelen en doe in de siphon met 1 patroon. Zet tot gebruik in de koelkast.

Mango salsa

  • Maak de mango schoon en snijd het vruchtvlees in even grote stukjes.
  • Maak het sjalotje schoon en snijd heel fijn. Meng dit door de mangostukjes heen.
  • Maak het pepertje schoon en snijd ook heel fijn, roer dit samen met het limoensap door de mango heen.
  • Hak de verse koriander fijn en roer dit ook door de mango salsa heen.
  • Roer de krokante maiskorrels pas net voor serveren door de mango salsa heen.

Gamba's

  • Meng de gamba's met de cajun kruiden en bak ze in een scheutje olie net roze en krullend. Dus precies gaar.

Opmaken

  • Verdeel de mango salsa in 4 delen. Maak deze op het bord op middels een serveerring.
  • Leg hier de gamba's bovenop en spuit er het desperados schuim bij (shud de siphon eerst heel goed).
  • Serveer met een shotje desperados!

2 reacties

  1. 5 sterren
    Super lekker recept , afgelopen weekend voor het eerst gemaakt. Alleen wilde ik het schuim uit de koelkast nogmaals opschuimen, maar dit was geen succes. Door de gelatine (denk ik) werd het een klompje. Komend weekend krijg ik weer 7 eters dus gaat het in de herhaling met het schuim op het laatste moment haha. En nu kijken wat voor lekkers ik nog meer van je site kan halen. Maar voor deze dus alvast mijn dank 😃

    • Ja als je gelatine al hebt opgeklopt dan verandert het al van structuur, kan me voorstellen dat het daarna inderdaad niet nog een keer opgeschuimd kan worden. Met het schuim op het laatste moment komt het zeker goed! 🙂

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.