Bloemkoolsoep met kerrie en cashewnotenroom

Bloemkoolsoep met kerrie en cashewnotenroom

Vandaag een gezond en vegetarisch gerechtje. Ik vind bloemkool heerlijk smaken met kerrie. Deze twee brengen het beste in elkaar naar boven. En om het romige van de bloemkool te accentueren, serveer ik graag nog een room bij deze bloemkoolsoep. Klinkt als de perfecte bloemkoolsoep toch?

En wat geeft nou een mooiere notige en romige toevoeging dan een room van cashewnoten? Een heerlijke een mooie combinatie. En ziet er prachtig uit op het bord of in je kom. Een mooie geelgroene bloemkoolsoep met kerrie, met een prachtig crèmewitte room er bovenop. Bestrooid met wat versgemalen zwarte peper.

Een simpel gerechtje, maar wel bomvol smaken. Heerlijk romig, snel klaar, gezond en vegetarisch. Serveer deze bloemkoolsoep eventueel met zelfgemaakte volkorencroutons. Snijd daarvoor een volkorenbrood in dikke repen en deze weer in stukjes. Bak ze in wat olijfolie met wat peper en zout. Laat ze daarna uitlekken op wat keukenpapier. Of bak er lekker makkelijk een broodje bij 😉

Om deze bloemkoolsoep mooi glad en romig te krijgen gebruik ik een keukenmachine. Maar je kunt eventueel ook aan de slag met een staafmixer!

Smakelijk!

Bloemkoolsoep met kerrie en cashewnotenroom
Pin recept Delen op Facebook
4.60 van 5 stemmen

Bloemkoolsoep met kerrie en cashewnotenroom

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el kerrie
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 gram cashewnoten gezouten
  • 200 ml kookroom
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze gaar in de groentebouillon. Dit duurt ongeveer 10 minuutjes. Bak ondertussen de ui, knoflook en kerrie in een beetje olijfolie in een diepe soeppan totdat de ui licht glazig is en de kerrie heerlijke geuren door je keuken verspreidt. Voeg hier ook wat gemalen zwarte peper aan toe.
  • Maak de cashewnotenroom door de cashewnoten en de room in de keukenmachine te pureren. Zet opzij totdat je het nodig hebt. Doe de bloemkool met 1 liter van de bouillon bij de uien in de pan en pureer dit met de staafmixer tot een mooie dikke gladde soep. Proef of de soep nog wat zout nodig heeft en voeg dat eventueel toe.
  • Verdeel de soep over 4 kommen, verdeel hier ook de cashewnotenroom overheen. Besprenkel met wat versgemalen zwarte peper en eventueel wat cashewnoten.

Notities

Tip! Lekker met zelfgemaakte croutons van bruin- of volkorenbrood

6 reacties

  1. Waarom zijn zoveel recepten op internet niet compleet…!!!!!! Ook hier weer. Wat doe ik met de uien, knoflook, kerrie prut….? In de vuilnisbak gooien…???

    • Hoi René,

      Het recept was inderdaad niet helemaal compleet. Dit is een hobby van mij waardoor ik er niet altijd evenveel tijd aan kan besteden als ik wil, dan glipt zoiets er af toe tussendoor. Ik heb het recept voor je aangepast. Maar persoonlijk zou ik een iets vriendelijkere reactie in de toekomst best op prijs stellen.

      Als je de bloemkoolsoep nog gaat maken, geniet er dan alvast van!

      Groetjes,
      Evie

  2. 4 sterren
    Hoi Evi,

    Ik vond de soep in combinatie met de room heel lekker! Voor mij had de soep de room wel echt nodig; zonder de room vond ik de soep bitter smaken. Zou dat iets met de kerrie te maken kunnen hebben?

    Groetjes,
    Simone

    • Hoi Simone,

      Het bittere herken ik niet echt en heb ook zitten denken waar het dan aan zou kunnen liggen. En wat je zegt, iets anders dan de kerrie kan het bijna niet zijn ??‍♀️ Gelukkig beviel het uiteindelijk wel!

      Groetjes,
      Evie

4.60 from 5 votes (4 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.