Hoe heerlijk zomers ziet deze borrelplank er uit? Ik maakte deze bruschetta met burrata mousse en aardbeien als foodpairing bij de white zinfandel rosé van Gallo Family Vineyards. En dat was lekker!
Ik maakte er overigens een heel borrelmoment van met een goedgevulde borrelplank. Met onder andere deze heerlijke aardbeien bruschetta. Maar ook wat manchego, framboosjes, fuet worstjes en aardappeltortilla. Ik vond deze hapjes allemaal érg goed bij de rosé passen. Zeker op een lekker warm dagje!
De wijn is namelijk vrij zoet als je ‘m zo drinkt. Maar wordt met deze borrelhapjes erbij een stuk frisser en droger. Ik vind het een heerlijke combi 🙂 En de bruschetta zijn eigenlijk zo gemaakt. Je kunt namelijk alle elementen al los voorbereiden, zodat je ze voor het serveren alleen nog maar hoeft te beleggen. Wel zo handig voor je (vrijdagmiddag)borrel!
Geniet ervan 🙂
Bruschetta met burrata mousse en aardbeien
Ingrediënten
Gemarineerde aardbeien
- 400 gram Hollandse aardbeien
- 1 fles Gallo white zinfandel rosé
Bruschetta toast
- 1 stokbrood
- olijfolie
- peper en zout
Burrata mousse
- 1 bol burrata
- 100 ml slagroom
- parmezaanse kaas naar smaak
- zout en peper
Topping
- verse munt
- balsamico dressing
Instructies
Aardbeien marineren
- Maak de aardbeien schoon en snijd in plakjes. Doe de aardbeien in een bakje en vul met de white zinfandel rosé. Vul aan totdat de aardbeien net onder staan. Laat even staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Bruschetta toast
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood in sneetjes. Bestrijk elk sneetje stokbrood met wat olijfolie.
- Strooi hier wat peper en zout over. Leg de broodjes in een enkele laag op een ovenrooster en rooster ze in zo'n 5 minuutjes lichtbruin. Laat even afkoelen.
Burrata mousse
- Snijd de burrata in stukjes en mix dit tot een egaal mengsel.
- Mix apart de slagroom nét stijf. Doe hier de burrata bij en mix heel kort tot één geheel.
- Breng op smaak met peper, zout en parmezaanse kaas. Doe de mousse over in een spuitzak en leg in de koelkast.
Bruschetta maken
- Laat de aardbeien uitlekken in een vergiet.
- Spuit de burrata mousse op de geroosterde stokbroodjes.
- Beleg ze met de plakjes aardbei. Leg hier een paar kleine blaadjes munt bovenop en maak af met een klein beetje balsamico dressing.
- Lekker als onderdeel van een borrelplank met de overgebleven rosé!