Voor kerst maakte ik al een vergelijkbaar gerecht als amuse, en dat beviel me érg goed, dus besloot ik er ook een voorgerecht variant van te maken tijdens een ander etentje 🙂 En dat werd dit prachtige caprese torentje! Maar dan net anders natuurlijk 🙂
Met een gelei van groene pesto en een heerlijke burrata mousse. Vervolgens bouw je er een mooi torentje van en je voorgerecht is klaar!
Heb je dus binnenkort een etentje gepland? Of wil je gewoon eens leuk uitpakken voor je gasten? Maak dan vooral dit leuke caprese torentje! Als je deze burrata mousse hebt geproefd, wil je überhaupt niks anders meer :p
Wijntip van Mies’ Winejournal! De Valle D’oro Trebbiano D’Abruzzo van Cantina Tollo
Smakelijk!
Caprese torentje met burrata mousse
Ingrediënten
Pesto gelei
- 2 bakjes koelverse groene pesto
- 2 gelatineblaadjes
- 100 ml water
Burrata mousse
- 1 bol burrata
- 100 ml slagroom
- parmezaanse kaas naar smaak
- peper en zout
Caprese torentje
- 2 grote vleestomaten
- verse basilicum
Instructies
Groene pesto gelei
- Week de blaadjes gelatine in koud water (zie verpakking). Zet 4 ronde (platte) kommetjes klaar die ongeveer zo groot zijn als de tomaten.
- Verwarm ondertussen 100 ml water in een steelpannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer deze door het warme water.
- Roer hier de groene pesto doorheen.
- Bekleed de binnenkant van de kommetjes met plasticfolie. Verdeel hier evenredig de pesto gelei overheen. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Burrata mousse
- Snijd de burrata in stukjes en mix dit samen met de slagroom tot een stijve mousse. Breng op smaak met peper, zout en parmezaanse kaas.
- Doe de mousse over in een spuitzak en leg in de koelkast.
Caprese torentje
- Snijd de tomaten in 8 mooie dikke even grote plakken. Zet 4 bordjes klaar.
- Leg op elk bordje 1 plak tomaat. Leg hier de plakken pesto gelei op. Leg hier nog een plak tomaat op. Dek af met de burrata mousse en garneer met wat verse basilicum en zout en peper