Limoncello scroppino met cava sorbet

Limoncello scroppino met cava sorbet

Dit receptje maakte ik met kerst, maar dat maakt het niet minder lekker of minder passend voor een ander moment in het jaar. Ik vind een scroppino namelijk altijd wel kunnen!

Oorspronkelijk maakte ik deze limoncello scroppino’s met zelfgemaakt cava sorbetijs, omdat ik dat toch al maakte voor mijn cava dessert. Maar je kunt deze limoncello scropppino’s ook prima met citroen sorbetijs maken. Ook dan zijn ze hartstikke lekker!

Ik schenk ze graag als tussendoortje, tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht, als opfrisser! Maar ook als toetje zijn ze goed geschikt. Wat je zelf het leukste vindt dus 🙂

Geniet ervan!

Limoncello scroppino met citroen- cava sorbet
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Limoncello scroppino met cava sorbet

Voorbereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • keukenmachine of blender

Ingrediënten

  • 8 ijsscheppen citroen cava sorbetijs (of gebruik gewoon citroen sorbetijs)
  • 80 ml wodka
  • 80 ml limoncello
  • 250 ml cava (of prosecco)

Instructies

  • Blend (of mix) de cava sorbet met de limoncello en wodka tot een mooi smeuïg geheel. Verdeel dit over 4 glazen en schenk er de cava bij. Geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.