Een heerlijk en supermakkelijk toetje! Dat is deze cheesecake mousse met lemon curd. En het liefst gebruik je natuurlijk zelfgemaakte lemon curd. Dat maakt het recept ietsjes lastiger, maar ook dat valt mee 🙂 En heb je geen zin om deze zelf te maken, deze lemon curd is ook hartstikke lekker.
Ik vind lemon curd echt wel een van de beste uitvindingen. Ofja, eigenlijk curd in het algemeen. Want dat kun je van heel veel verschillende soorten fruit maken, niet alleen van citroen. In dit toetje blijven we wel even bij de citroenen, maar verwacht in de toekomst vooral meer variaties van curd in mijn toetjes of baksels!
Een van mijn goede voornemens van dit jaar is nog steeds méér toetjes maken! En ik ben van plan om me daar het hele jaar aan te houden 🙂 Vervolgens kun jij dit receptje natuurlijk het hele jaar door gebruiken. Zie het bijvoorbeeld eens lekker op je paas- of kersttafel staan. Of gewoon lekker in de zomer als een fris nagerechtje. Superlekker!
Smakelijk 🙂
Cheesecake mousse met lemon curd
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 100 gram monchou
- 3 el griekse yoghurt
- 30 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker à 8 gram
- 1 pak sprits koeken
- 1 pot lemon curd of zelfgemaakt
Instructies
- Mix de slagroom nét stijf met de witte basterdsuiker en de vanillesuiker.
- Mix in een aparte kom de monchou met de griekse yoghurt.
- Mix vervolgens de slagroom samen met het monchoumengsel tot een mooi glad geheel.
- Verkruimel de spritsen en verdeel dit over 6 dessertglaasjes. Doe hier een deel van de mousse op, gevolgd door een laagje lemon curd, nog een laag mousse en nog een laag lemon curd en bestrooi vervolgens met nog een laagje koekkruimels.
- Laat even afgedekt opstijven in de koelkast.