Chili verde met tomatillo's en jalapeñopepers

Chili Verde

Voor onze laatste wijn-spijs avond gingen Michelle en ik voor de Zuid-Amerikaanse keuken! Alleen die is natuurlijk best breed.. En op de een of andere manier hadden we er niet hetzelfde idee bij. Ik schoot meteen naar de meer Noordelijke landen (waaronder Mexico voor dit gerecht), terwijl Michelle voor de wijnen juist echt de Zuidelijke landen in haar hoofd had. Dus we moeten ook nog een keer de keuken in voor het Zuidelijke deel van Zuid-Amerika :p

Voor nu heb ik in ieder geval deze heerlijke chili verde voor je! Ik was me een beetje aan het oriënteren op lekkere Zuid-Amerikaanse gerechten, toen ik deze tegenkwam, en het sprak me meteen aan! Ziet er toch ook gewoon heerlijk uit? Een heerlijk fris stoofgerecht op basis van tomatillo’s (een soort groene tomaten – ik kocht ze bij de toko in blik) en lekker veel jalapeñopepers!

Daar moest dus een friszoete wijn bij en dat werd deze heerlijke sauvignon blanc uit Chili. Want gelukkig heeft Michelle het toch voor elkaar gekregen om er een lekkere wijn bij uit te zoeken 🙂 Meer weten over de wijn? Kijk dan even op de Instagram van Michelle!

Smakelijk 🙂

Chili verde met tomatillo's en jalapeñopepers
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Chili Verde

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 2 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kilo varkenskarbonade
  • zout en peper
  • scheutje olijfolie
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 jalapeño pepers
  • 2 blikken tomatillo's
  • 1 pot kippenfond ongeveer 300 ml
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 limoen
  • bosje verse koriander

Instructies

  • Snijd de varkenskarbonades van het bot af en snijd het vlees in even grote stukken. Kruid rondom goed met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olie in een diepe stoofpan en bak het vlees hierin rondom mooi bruin.
  • Maak de uien schoon en snipper ze. Voeg toe aan de pan en bak mee totdat de uien zacht zijn.
  • Maak de knoflook en de jalapeño pepers ook schoon en snipper beiden ook. Voeg toe aan de pan en bak nog ongeveer 1 minuutje mee.
  • Giet de tomatillo's af en voeg ze toe aan de pan. Druk ze kapot met een spatel of houten lepel.
  • Voeg dan ook het kippenfond, de oregano en het sap van 1 limoen toe. Roer goed door en laat ongeveer 2 uur stoven, of totdat het vlees mooi zacht is.
  • Garneer met wat verse koriander en serveer met witte rijst.

Notities

Tip! Kun je geen tomatillo’s vinden? Dan kun je ook (verse) groene tomaten gebruiken. Houd dan ongeveer 1 kilo tomaten aan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.