Citroen maanzaad scones

Citroen maanzaad scones

Scones zijn één van de makkelijkste dingen om te bakken en daarom perfect om bijvoorbeeld mee te beginnen als je nog niet zoveel bakervaring hebt. Of als je in het weekend bijvoorbeeld zin hebt in een lekker vers ontbijtje, maar niet teveel moeite wil doen. In een half uurtje heb je verse scones op tafel!

Deze scones maakte ik met citroen en maanzaad, een heerlijke frisse combinatie! Lekker met wat clotted cream en (zelfgemaakte) lemon curd. Zie de tip onderaan het recept om zelf clotted cream te maken. En wil je zelf lemon curd maken, dan vind je hier een lekker recept voor lemon curd.

En het hoeft echt geen Pasen te zijn om scones te maken of te eten. Je kunt ze prima maken voor een lekker ontbijtje of een lunch/brunch. Of maak ze als onderdeel van een high tea bijvoorbeeld!

Smakelijk 🙂

Citroen maanzaad scones
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Citroen maanzaad scones

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 8 scones
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 85 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram kristalsuiker
  • 180 ml karnemelk
  • 1 tl vanille extract
  • 2 citroenen
  • 2 el maanzaad
  • 1 ei
  • extra kristalsuiker
  • extra maanzaad

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de boter in kleine blokjes en doe dit samen met het zelfrijzend bakmeel, mespunt zout, het bakpoeder en de suiker in een kom.
  • Kneed dit door elkaar totdat je een fijn kruim hebt. Voeg de karnemelk en het vanille extract toe en kneed kort tot een dik samenhangend deeg.
  • Rasp de schil van de citroenen en kneed dit samen met het maanzaad door het deeg.
  • Maak een bol van het deeg en druk voorzichtig plat (tot een cm of 5) op je aanrechtblad (bebloem je blad eventueel).
  • Snijd je platte deegschijf in 8 punten en leg deze op de bakplaat (laat er wat afstand tussen).
  • Kluts een eitje en bestrijk de bovenkant van de scones met het ei. Bestrooi met nog een beetje kristalsuiker en maanzaad en bak ze zo'n 13 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze wat zijn gerezen en lichtbruin zijn.

Notities

Lekker met snelle clotted cream!
Roer 200 gram mascarpone en 120 gram crème fraîche los van elkaar even goed door. Meng het vervolgens met een vork totdat je een dikke crème hebt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.