Een heerlijk voor- of tussengerechtje. Deze ceviche van coquille met banaan-guacamole en een chilidressing. De chilidressing is vrij pittig, dus je hebt de zachte coquille en vettige guacamole wel nodig voor de balans. Bij elkaar vind ik het een heerlijk gerechtje, met een klein krokantje van de mais. In deze combi heeft het alles wat het nodig heeft 🙂
Officieel is dit natuurlijk geen ceviche, omdat je de coquille niet gaart in de chilidressing. Maar als je verse coquille hebt, kun je deze heel goed rauw eten. En zodra je de chilidressing bij de coquille giet, ontstaat er wel een garingsproces. Waardoor je coquille wel wat steviger wordt en niet meer helemaal rauw is.
Ik maakte er eigenlijk ook nog citrusparels bij, maar dat was heel erg veel werk en het werk ook helemaal niet waard. Het voegde niets toe aan het gerecht, daarom heb ik het weggelaten in dit recept. Wel lekker om deze ceviche te serveren met gezouten bananenchips!
Geniet ervan 🙂
Coquille ceviche met banaan guacamole
Extra benodigdheden
- keukenmachine of blender
Ingrediënten
Chili dressing
- 2 rode pepers
- 2 citroenen
- 1 tl honing
- 100 ml kippenfond
- mespunt vetsin
Banaan guacamole
- 1 avocado
- 0,5 banaan
- 1 kleine sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 1 limoen
- zout en peper
- bosje verse koriander
Coquille ceviche
- 300 gram verse coquille
- krokante mais
- kiemgroenten
Instructies
Chili dressing
- Maak de rode pepers schoon en verwijder de zaadlijsten. Pers de citroenen uit en vang het sap op. Pureer de rode pepers samen met het citroensap, de honing, vetsin en kippenfond tot een mooie egale chili dressing. Voeg eventueel wat water toe als de dressing nog wat dik is. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
Banaan guacamole
- Halveer de avocado, verwijder de pit en kerf vierkantjes in het vruchtvlees. Je kunt het dan zo met een lepel uit de avocadoschil scheppen. Prak de avocado samen met de halve banaan tot een grove puree.
- Maak de knoflook, de sjalot en de rode peper schoon en snijd in heel kleine stukjes. Prak dit door de avocadopuree.
- Voeg het sap van de limoen toe en breng de guacamole op smaak met peper en zout. Knip de verse koriander in kleine stukjes en roer dit ook door de guacamole.
Coquille ceviche opmaken
- Snijd de coquilles in even grote stukjes. Verdeel dit met een serveerring netjes over de borden.
- Schep hier een vierde van de guacamole bij en garneer met kiemgroenten en krokante mais.
- Giet er de chili dressing bij. Serveer eventueel met krokante bananenchips.