Koffie- kokoscake

Koffie- kokoscake

Ik ben eigenlijk geen groot koffie fan, maar toen ik in Vietnam op vakantie was heb ik daar wel een paar keer koffie gedronken. In Vietnam houden ze namelijk van zoet en daar ben ik ook wel fan van! Zo dronk ik daar ook kokoskoffie (als warme koffie, maar ook als ijskoffie) en dat was heerlijk zoet! En gewoon ook een heerlijke combi.

Dus ik vond dat wel een mooie smaakcombinatie voor een simpele (plaat)cake! De smaken gaan namelijk gewoon goed samen, dus dat kan ook prima in iets anders dan in een simpele koffie 🙂 En dat was gelukkig ook super lekker! Gewoon een lekkere simpele cake, maar dan met een zachte koffie- en kokossmaak 🙂

Lekker bij.. een kopje koffie! Maar bij de thee mag ook hoor :p Ik vind het gewoon een lekker tussendoortje voor als je zoete trek hebt 🙂

Smakelijk!

Koffie- kokoscake
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Koffie- kokoscake

7 september 2025
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 50 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 1 cake
Author: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • vierkante springvorm

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 1 blikje gecondenseerde kokosmelk
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 oplos espresso sticks
  • mespunt zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed de springvorm met bakpapier en/of vet 'm goed in met boter of olie.
  • Mix de boter en de basterdsuiker tot een mooi romig en luchtig geheel met de mixer. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg pas steeds een nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen in het botermengsel.
  • Voeg gecondenseerde kokosmelk toe en mix nog een keer goed door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, het espressopoeder en het zout toe en mix tot een mooi luchtig beslag.
  • Stort het beslag in de springvorm en strijk glad. Bak de cake in zo'n 50 minuutjes gaar. Check voordat je de cake uit de oven haalt of deze gaar is: steek een satéprikker in de cake. Als deze er schoon uitkomt (dus zonder beslag er aan), dan is de cake gaar!
  • Leg een theedoek over de cake en laat de cake afkoelen in de springvorm. Haal 'm pas uit de vorm als de cake voldoende is afgekoeld.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.