Singaporese laksa met varkensgehakt, rode paprika en babymais

Laksa met varkensgehakt en babymais

Ik ben erg voorstander van alles zelf from scratch maken, maar soms heb je gewoon even geen zin om lang in de keuken te staan en wil je toch wat lekkers op tafel zetten. In dat soort gevallen heb ik een paar merken waar ik graag een kant-en-klare laksa- of currypasta van gebruik. Voor de laksa is dat Prima Taste en voor de currypasta’s is dat van Nittaya. Niet gesponsord ofzo, ik vind dit gewoon fijne producten.

De smaak doet namelijk niet onder voor zelfgemaakte pasta’s en dat vind ik gewoon knap voor iets kant-en-klaars. Zeker als je sommige currypasta’s van de merken in de supermarkt hebt geprobeerd. Dat zijn de wat meer gangbare merken en daardoor smaken ze ook een stuk minder authentiek, da’s jammer vind ik.

Met deze kant-en-klare laksapasta zet je gelukkig wel gewoon een goede laksa op tafel! En laksa is gewoon heerlijk! Eigenlijk is het een curry waarvan je de saus lekker op kunt lepelen. Vooruit iets vloeibaarder dan een curry, maar zo vol smaak, dat ik het toch vaak met een curry vergelijk. Misschien niet authentiek en niet wat je verwacht met varkensworstjes, maar heel erg lekker 🙂

Smakelijk!

Singaporese laksa met varkensgehakt, rode paprika en babymais
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Laksa met varkensgehakt en babymais

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 180 gram udon noodles
  • 300 gram rauwe varkensworstjes
  • 2 sjalotjes
  • 4 lente uitjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember van ongeveer 2 cm
  • 2 rode pepers
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 pakje laksapasta van PrimaTaste
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 el vissaus
  • 1 tl limoensap
  • 3 limoenblaadjes
  • 1 blik babymais
  • verse koriander

Instructies

  • Kook de udon noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel ze even kort af met koud water zodat ze niet doorgaren
  • Haal het worstvlees uit de velletjes en rul dit als gehakt in een hete wokpan mooi krokant.
  • Maak ondertussen de sjalotjes schoon, snipper deze en fruit ze in het vet bij het varkensgehakt.
  • Maak de lente uitjes schoon en snijd in ringetjes. Voeg ook toe aan de pan en bak 1 tot 2 minuutjes mee.
  • Maak ondertussen ook de knoflook, rode peper en gember schoon. Hak de knoflook en de peper fijn en rasp de gember. Voeg dit ook toe aan de pan en bak nog ongeveer 1 minuutje mee.
  • Maak de rode puntpaprika's schoon en snijd ze in reepjes. Bak ook even kort mee.
  • Voeg dan de laksapasta toe en bak totdat de pasta heerlijk begint te geuren en half opgelost is.
  • Voeg dan de kokosmelk toe. Vul het blikje daarna 2 keer met heet water en voeg dit ook toe.
  • Breng de laksa op smaak met de vissaus, het limoensap en de limoenblaadjes en roer goed door.
  • Snijd de babymais in stukjes en roer deze ook door de laksa. Laat zo'n 5 minuten pruttelen.
  • Verdeel de noodles over 4 kommen en schep hier de laksa overheen. Garneer met wat verse koriander en evt. rode peper en lente ui als je dit nog over hebt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.