Lasagnette uit de oven

Lasagnette uit de oven

Een snelle lasagne, maar dan anders! Ik had nog mooie lasagnette pasta liggen en daar wilde ik natuurlijk wel wat moois mee maken 🙂 Dus ik besloot er een soort snelle lasagne van te maken. Ik twijfelde in eerste instantie nog of ik ‘m in de oven ging doen of niet, maar uiteindelijk toch gedaan. Zo krijgt ie een heerlijke mooie krokante cheesy bovenkant.

In principe hoef je deze lasagnette niet met lasagnette pasta te maken, omdat dat wat lastiger te krijgen is. Je kunt ook gebroken lasagne vellen gebruiken of andere brede lange pasta die je evt. kunt vinden. Persoonlijk vind ik ‘m wel het leukste met lasagnette vellen :p Gewoon omdat het wat anders is!

Serveer er een flinke salade bij zodat je in ieder geval nog wat groenten binnenkrijgt, want deze pastaschotel is niet per se gezond 😉

Smakelijk!

Lasagnette uit de oven
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Lasagnette uit de oven

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram lasagnette pasta of andere brede lange pasta
  • 1 ui
  • scheutje olijfolie
  • 200 gram guanciale
  • 4 teentjes knoflook
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • scheut rode wijn
  • 1 winterpeen
  • 100 ml kookroom
  • snuf chiliflakes
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • harde ricotta en/of parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de pasta al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water. Verwarm de oven vast voor op de grillstand op 180 graden.
  • Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en bak hier de ui in totdat deze mooi zacht is.
  • Snijd de guanciale in blokjes, voeg dit toe aan de pan en bak mooi krokant. Voeg nu ook het gehakt toe en bak rul en krokant.
  • Maak de knoflook schoon en snipper fijn. Voeg toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee. Blus af met een flinke scheut rode wijn en roer even door.
  • Maak de winterpeen schoon en rasp deze. Voeg ook toe aan de pan, samen met de kookroom, oregano, tijm en chiliflakes.
  • Doe het over in een grote ovenschaal en rasp en wat harde ricotta en/of parmezaanse kaas overheen. Grill totdat de kaas mooi lichtbruin en krokant is.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.