'Nduja gehaktballetjes gevuld met kaas, in een tomatensausje met pasta

‘Nduja gehaktballetjes met pasta

Eigenlijk is dit recept ‘per ongeluk’ ontstaan.. Ik had namelijk nog wat ‘nduja gehakt over van mijn ‘nduja saucijzenbroodjes. Dus besloot ik er gehaktballetjes van te maken! En deze ook te vullen met cheddar en mozzarella 🙂 Want wie kan er nou nee zeggen tegen gevulde gehaktballetjes?

En zo krijg je dus deze heerlijke smaakvolle gehaktballetjes, gevuld met kaas en een pittig tintje door de ‘nduja. Lekker in een simpele tomatensaus met wat al dente pasta. Ik kies vaak voor lange pasta (spaghetti, pappardelle, linguine) omdat daar de saus zo mooi aan blijft hangen. Maar elke andere pasta is ook prima natuurlijk.

Heb je nog nooit ‘nduja geproefd? Dan zou ik dat zeker eens doen! Je kunt natuurlijk ook een van mijn andere recepten met ‘nduja proberen. Hartstikke lekker namelijk!

Smakelijk 🙂

'Nduja gehaktballetjes gevuld met kaas, in een tomatensausje met pasta
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

‘Nduja gehaktballetjes met pasta

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

'Nduja gehaktballetjes

  • 400 gram worstvlees van varkensbraadworsten
  • 200 gram 'nduja
  • 1 el paprikapoeder
  • zout en peper
  • geraspte cheddar
  • geraspte mozzarella

Tomatensaus met pasta

  • 300 gram spaghetti
  • scheutje olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 500 gram romatomaten
  • 5 teentjes knoflook
  • 3 el zongedroogde tomaatjes
  • scheutje kookroom
  • peper en zout
  • geraspte parmezaanse kaas

Instructies

Gehaktballen maken

  • Haal het vlees uit de worstjes en meng dit met de 'nduja en het paprikapoeder. Kneed door totdat het goed gemengd is en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak een klein stukjes van het gehaktmengsel om te proeven of het voldoende op smaak is. Zo niet, breng nog extra op smaak met peper en zout.
  • Meng de geraspte mozzarella met de geraspte cheddar en doe in een kommetje.
  • Pak vervolgens telkens een stukje gehakt van het mengsel. Maak hier een balletje van en druk het plat in je hand. Leg een beetje geraspte (gemengde) kaas op. Vouw het gehakt om de kans en draai er een balletje van.
  • Doe dit tot al het gehakt op is en bewaar de gehaktballetjes (afgedekt) in de koelkast totdat je ze nodig hebt.

Tomatensaus met pasta

  • Kook de pasta in ruim gezouten water al dente, volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan. Maak ondertussen de sjalotjes schoon. Fruit de sjalotjes in de olie totdat ze net glazig zijn.
  • Voeg nu de gehaktballetjes toe en bak ze mee totdat ze rondom mooi bruin zijn.
  • Snijd de romatomaten in stukjes en voeg deze toe aan de pan. Bak mee totdat ze net uit elkaar vallen.
  • Maak de knoflook schoon, pers deze uit en voeg ook toe. Bak eventjes mee. Voeg een scheutje room toe en roer goed door elkaar. Wel voorzichtig zodat de gehaktballetjes niet kapot gaan.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes en voeg ook toe.
  • Laat de saus even pruttelen totdat de gehaktballetjes goed gaar zijn en de saus wat ingekookt is. Breng vervolgens op smaak met zout, peper en geraspte Parmezaanse kaas.
  • Serveer de gehaktballetjes met de saus en de pasta en garneer met wat verse peterselie en extra Parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.