Als je me al langer volgt dan weet je dat ik heel erg graag met pandan bak 🙂 Deze keer ging ik dus voor een pandan boterkoek! Want why not? En wat ik zelf altijd een heerlijke combinatie vind met pandan, zijn macademianootjes. Dus besloot ik deze heerlijke pandan boterkoek af te maken met macademianootjes! En dat wat gelukkig weer een heerlijk idee 🙂
En ondanks dat het de eerste keer was dat ik boterkoek maakte, vond ik het helemaal niet moeilijk. En zeker voor herhaling vatbaar! De volgende keer ga ik denk ik voor red velvet boterkoek met monchou/witte chocolade topping of een oreo boterkoek misschien. Genoeg ideeën in ieder geval!
Geniet van deze heerlijke pandan boterkoek! En experimenteer vooral zelf met andere combinaties 🙂
Pandan boterkoek met macademia nootjes
Extra benodigdheden
- rechthoekige bakvorm
Ingrediënten
- 250 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 250 gram witte basterdsuiker
- 2 el pandanpasta
- 250 gram tarwebloem
- mespunt zout
- 1 ei
- handvol macademia nootjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden (onder- en bovenwarmte)
- Mix de boter en de basterdsuiker tot een mooi luchtig mengsel.
- Voeg dan de pandanpasta toe en mix dit erdoor totdat je een mooi knalgroen mengsel hebt.
- Klop het ei los en mix de helft van het ei door het deeg. Bewaar de andere helft voor het bestrijken van de boterkoek.
- Mix er dan de bloem en het mespunt zout doorheen.
- Bekleed een rechthoekige (of vierkante) bakvorm met bakpapier en stort hier het deeg in. Verdeel het goed over het hele bakblik.
- Bestrijk de bovenkant met het overgebleven ei.
- Hak de macademia nootjes grof en strooi deze over de boterkoek heen.
- Bak de boterkoek in zo'n 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen en snijd in blokjes.