Soms heb ik zin in vet en ongezond eten.. Dat is niet heel vaak, maar soms heb je zo’n dag dat je gewoon een lekkere vettige hap wil. Nou dat had ik toen ik dit recept bedacht. Ik dacht aan de traditionele macaroni met ham en kaas, maar dan net anders. Zo maak ik bijvoorbeeld eigenlijk nooit iets met roomkaas, omdat manlief dat niet lekker vindt, maar zelf vind ik dat heerlijk! Daarom dacht ik, als ik er nu genoeg andere soorten kaas doorheen gooi en een lekker romig sausje van maak, dan vindt ie het misschien wel lekker :p
Maar helaas, hij vond nog steeds de roomkaas teveel overheersen. Tip dus, als je niet van roomkaas houdt, niet aan dit recept beginnen :p Als je wel van roomkaas houdt, en van lekker veel andere kaas, begin hier dan zeker wel aan! Het is wel echt een vettige maaltijd en ik zou ‘m niet eten als je gezond aan het doen bent. Maar voor een keertje vind ik dit geen kwaad kunnen. Morgen eten we dan wel weer gezond 😉
Ik vind dit ook een heerlijk gerechtje voor een doordeweekse avond. Veel van de ingrediënten zul je toch al in huis hebben en het is supersnel klaar. Dat is natuurlijk altijd fijn als je niet zo veel tijd hebt, of gewoon niet zoveel zin hebt om lang in de keuken te staan. Deze pasta heb je dan ook zeker binnen een half uur op tafel staan! Waarschijnlijk zelfs nog een stukje sneller 😉
Smakelijk!
Pasta met roomkaas, ham en lekker veel kaas
Ingrediënten
- 400 gram spaghetti
- 2 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 250 gram hamblokjes
- 100 gram monchou roomkaas
- 100 gram geraspte mozzarella
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
- 100 ml kookroom
- 1 kopje kookvocht van de pasta
- bosje verse peterselie
- peper en zout
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in ruim gezouten water. Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snipper deze. Verhit een klein beetje olie of boter in een wokpan en bak hier de sjalot en knoflook in. Voeg na ongeveer 2 minuutjes de hamblokjes toe en bak deze mee totdat ze licht beginnen te bruinen.
- Voeg dan de roomkaas, geraspte mozzarella, geraspte parmezaanse kaas, kookroom en wat kookvocht van de pasta toe. Roer alles goed door. Het moet een smeuïge saus zijn, als ie wat te dik is, kun je er dus nog wat kookvocht aan toe voegen. Hak de verse peterselie fijn en roer dit ook door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de spaghetti af en roer deze door de saus. Lekker met een frisse salade!